UPDATE: BEC a respins cererea MAI de prelungire a votării după ora 21.00, în anumite secţii de votare

Biroul Electoral Central a respins solicitarea MAI de prelungire a votării în secţiile unde sunt oameni care nu au apucat să voteze şi se află la coadă, în aşteptarea triajului epidemiologic.

4258 afișări
Imaginea articolului UPDATE: BEC a respins cererea MAI de prelungire a votării după ora 21.00, în anumite secţii de votare

NEWS ALERT Ministerul de Interne cere BEC prelungirea votului după ora 21.00

BEC a precizat, într-un comunicat de presă, că votarea nu se poate prelungi pentru că s-ar încălca legislaţia electorală şi statutul aleşilor locali. 

MAI a cerut duminică, printr-o notă adresată BEC, prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul a fost îngreunat din cauza măsurilor anti-Covid-19. Adresa este semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu şi parafată de Raed Arafat.

„Ţinând seama de faptul că respectarea măsurilor de protecţie sanitară poate determina îngreunarea exercitării votului de către cetăţeni vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să îşi exercite dreptul de vot”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu şi parafată de Raed Arafat.

Potrivit adresei înaintate BEC, solicitarea vine după ce în mass media au apărut informaţii referitoare „la unele situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei Covid-19”.
 
 
 

Alertă! Arafat cere prelungirea perioadei de vot

Publicată de cristoiublog.ro pe Duminică, 27 septembrie 2020

 

„Avand in vedere notificarile aparute in spatiul mass-media in cursul acestei dimineti referitoare la anumite situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de masurile necesare in contextul pandemiei Covid-19, tinand seama de rolul Ministerul Afacerilor Interne in organizarea procesului electoral si pentru limitarea raspandirii infectiei cu Sars-Cov-2, va adresam rugamintea de a transmite tuturor birourilor electorale de circumscriptie un mesaj privind necesitatea respectarii masurilor de protectie sanitara, atat in proximitatea localului secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare), cât şi în interiorul secţiei de votare.

Totodată, tinând seama de faptul că respectarea măsurilor de protecţie sanitară poate determina îngreunarea exercitării votului de către cetăţeni, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi, potrivit competenţelor, posibilitarea prelungirii votării după ora 21, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea secţiei de votare (curtea exterioară a localului, alei şi trotuare) şi doresc să-şi exercite dreptul la vot”, se arată în document.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici