Ministrul Energiei, despre rezerva de gaze din Marea Neagră: Cifra de 200 miliarde de metri cubi are probabilitate 50%/ Prin legea offshore ministerul primeşte „mai multe sarcini decât ne-am fi dorit”

Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat luni, la discuţiile din plenul Camerei Deputaţilor pe tema legii offshore, că cifra vehiculată pentru rezervele de gaze din Marea Neagră, de 200 de miliarde de metri cubi, este o estimare „cu probabilitate 50%”.

647 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei, despre rezerva de gaze din Marea Neagră: Cifra de 200 miliarde de metri cubi are probabilitate 50%/ Prin legea offshore ministerul primeşte „mai multe sarcini decât ne-am fi dorit”

Anton, despre rezerva de gaze din Marea Neagră: Cifra de 200 miliarde mc are probabilitate 50%

Întrebat de jurnalişti dacă este mulţumit de legea offhore din Camerea Deputaţilor, Anton Anton a declarat, luni, la Parlament: „Ştiţi ce se întâmplă? Eu cred că în actuala formă a legii, din punctul de vedere al Ministerului Energiei, am primit mai multe sarcini decât ne-am fi dorit, adică trebuie să ne ocupă de avize şi aşa mai departe”.

Ministrul a adăugat ca adoptarea legii depinde de dezbaterile din comisiile de specialitate.

„Dacă toată lumea va fi de acord şi mâine ne vom înţelege în şedinţa din comisie, cred că va trece prin Parlament. Eu sper să treacă cât mai repede. Legea offshore este extrem de importantă pentru toată lumea şi mai ales pentru cetăţeni şi este păcat să nu treacă”, a indicat Anton.

Acesta a menţionat că nu a participat la dezbaterile din comisii pe legea offshore pentru că nu i se pare normal ca ministrul să „monopolizeze” discuţiile

„La dezbateri, din partea ministerului, e normal să vină secretarul de stat care se ocupă de această problemă. Fiecare secretar de stat are nişte probleme de care se ocupă şi de care răspunde. Nu cred că e normal ca ministrul să vină şi să spună că el se pricepe la toate şi el monopolizează toată discuţia”, a spus Anton.

Deputaţii au discutat luni, în prezenţa ministrului Energiei, Anton Anton, despre „Legea offshore şi soluţiile pe care le are România pentru valorificarea gazelor din Marea Neagră".

Liderul deputaţilor PSD Vasile Suciu şi viceliderul deputaţilor UDMR, Szabo Odon, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că lideri ai celor două formaţiuni politice au avut discuţii, în ultimele zile, despre legea offshore. UDMR susţine exploatarea, dar aşteaptă să vadă varianta finală din comisii.

Delegaţiile PSD-ALDE au agreat, pe 17 octombrie, într-o discuţie de peste două ore, la Parlament, forma finală a legii offshore care va intra „de principiu” în dezbaterile din comisiile de specialitate.

Camera Deputaţilor a votat, pe 3 octombrie, retrimiterea la Comisii a Legii offshore care stabileşte criteriile exploatării gazelor din Marea Neagră, decizia venind la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor. Astfel, deputaţii au aprobat cu 210 voturi „pentru” şi o singură abţinere, retrimiterea Legii offshore la Comisii, cu termen de dezbatere o săptămână.

Preşedintele comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, a declarat pe 3 octombrie, în plen, că miza modificările aduse legii offshore este de „13,5 miliarde de dolari” şi că investitorii nu doresc să plătească statului român nici măcar „un dolar în plus faţă de redevenţă.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici