Mişcările de „trupe” în PSD înainte CExN | Organizaţia Neamţ îl susţine pe Dragnea, la fel şi filiala din Mureş/ O formaţiune social-democrată judeţeană e indecisă: Liderul se va orienta la faţa locului

Mai mulţi lideri de filiale judeţene PSD au spus cum vor vota vineri în Comitetul Executiv Naţional al partidului. Acesta a fost convocat după ce a apărut o scrisoare în care trei lideri ai formaţiunii politice cer demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

4794 afișări
Imaginea articolului Mişcările de „trupe” în PSD înainte CExN | Organizaţia Neamţ îl susţine pe Dragnea, la fel şi filiala din Mureş/ O formaţiune social-democrată judeţeană e indecisă: Liderul se va orienta la faţa locului

Mişcările de „trupe” în PSD înainte CExN | Organizaţia Neamţ îl susţine pe Liviu Dragnea, la fel şi filiala din Mureş/ O formaţiune social-democrată judeţeană e indecisă: Liderul se va orienta la faţa locului

PSD Neamţ susţine actuala conducere

Biroul Permanent Judeţean al PSD Neamţ a decis să susţină în continuare actuala conducere a partidului, pe Liviu Dragnea şi Guvernul PSD-ALDE. De asemenea, PSD Neamţ condamnă modul în care semnatarii scrisorii au ales să-şi exprime nemulţumirile. 

”PSD Neamţ, convocat în şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, a hotărât în unanimitate să susţină în continuare actuala conducerea a partidului, pe preşedintele Liviu Dragnea şi Guvernul PSD-ALDE. Acesta este mandatul ferm pe care organizaţia PSD Neamţ îl acorda preşedintelui filialei, Ionel Arsene, pentru şedinţa CEX PSD de vineri. PSD Neamţ a avut o contribuţie majoră la câştigarea alegerilor şi nu doreşte sub nicio formă ca guvernarea să fie pusă în pericol de disputele interne şi interesele unor colegi. Organizaţia Neamţ condamnă modul în care semnatarii scrisorii au ales să-şi exprime nemulţumirile şi consideră că aceste probleme, dacă ele există cu adevărat, trebuie discutate şi tranşate în interiorul partidului, de către forurile statutare ale acestuia”, se arată într-un comunicat transmis de PSD Neamţ.

Aceeaşi organizaţie susţine că, ”prin mandatul acordat preşedintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene, vrem să ne asigurăm că nu ne vom dezamăgi alegătorii care ne-au girat în 2016 cu încrederea lor şi nu vom fi părtaşi la aruncarea României în haos, înainte de unul dintre cele mai importante momente politice şi economice ale acestei legislaturi, după Anul Centenarului, deţinerea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Să nu uităm, cu Liviu Dragnea la conducere, am obţinut cele mai bune rezultate electorale şi am dat României cea mai bună guvernare, cu rezultate care nu pot fi contestate de nimeni: toţi indicatorii arată o creştere economică sustenabilă, am înregistrat un nivel record al veniturilor statului şi o îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene. Am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale şi subvenţiile pentru agricultori. A crescut numărul de noi firme înfiinţate, iar cel de salariaţi este cel mai mare din ultimii 20 de ani. Prin efortul conjugat al membrilor Guvernului am reuşit să avem cel mai redus nivel al şomajului şi am frânat abuzurile unui sistem care a nenorocit mulţi oameni.

Reprezentanţii Biroului Permanent Judeţean PSD Neamţ se declară convinşi că decizia lor este ”pentru binele partidului şi al României”.

O filială PSD nu s-a decis dacă îl susţine sau nu pe Dragnea. Liderul se va orienta la faţa locului, în CExN

Senatorul PSD de Alba, Daniel Breaz, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că organizaţia judeţeană a partidului, reunită în şedinţă, nu a stabilit dacă este pro sau contra cererii de demisie a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, astfel încât liderul filialei va lua în CExN o decizie „la faţa locului”.

„În Comitetul Executiv (al PSD Alba - n.r.) care a avut loc astăzi, la care au fost prezenţi undeva în jur de 30 de membri, s-a votat pentru unitate în partid. Dar un mandat clar nu s-a hotărât, un mandat clar care să poziţioneze organizaţia într-o direcţie sau alta. Părerile au fost pro şi contra, părerile au fost împărţite, iar în final, s-a supus la vot, în următorul fel să se voteze pentru unitate în partid şi mâine să se ia o decizie la faţa locului, deci nu a fost un mandat clar care să fie pro sau contra”, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD de Alba, Daniel Breaz.

El a adăugat că preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, nu şi-a exprimat în şedinţă o poziţie „concretă”.

„Domnul preşedinte astăzi a ascultat mai mult poziţiile din organizaţie şi nu s-a poziţionat concret într-o parte sau alta”, a spus senatorul PSD.

El a precizat că decizia de a susţine scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea „a rămas în aer”.

„Ceea ce s-a votat azi la organizaţie este unitatea, că trebuie susţinută unitatea în partid, iar unii dintre colegi au spus prin luările de cuvânt să îi dăm preşedintelui să decidă singur cu ce mandat va merge la şedinţă. Unii colegi au spus că trebuie să ne asumăm o decizie, iar decizia de a fi pro sau contra a rămas în aer”, a explicat Breaz.

Senatorul PSD a precizat că el a fost printre cei care s-au declarat în favoarea lui Liviu Dragnea.„

„Preşedintele PSD a dus în această perioadă partidul la nişte procente foarte mari şi şi-a asumat un program de guvernare performant, un program care funcţionează, trebuie susţinut şi în aceste momente şi nu trebuie să mergem să acuzăm un om pe nişte presupuneri. Alături de un om trebuie să fii şi la bine şi la greu. Ăsta a fost punctul meu de vedere pe care mi l-am asumat în organizaţia din PSD Alba, astăzi în CEx”, a declarat Daniel Breaz, pentru MEDIAFAX.

Parlamentarii social-democraţi din Satu Mare „dezaprobă tensiunile din partid”

Filiala PSD Mureş a decis susţinerea lui Liviu Dragnea la conducerea partidului. PSD Satu Mare dezaprobă tensiunile din PSD şi solicită celor din conducerea centrală a partidului ”să nu-şi bată joc” de cei care au avut încredere în PSD.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD Mureş, semnat de preşedintele Vasile Gliga, membrii Biroului Permanent Judeţean al PSD Mureş s-au reunit în şedinţă alături de primarii PSD din judeţ şi toţi participanţii la şedinţă au hotărât susţinerea lui Liviu Dragnea la conducerea PSD ”pentru binele românilor, binele României şi aducerea la îndeplinire a programului de guvernare”.

La rândul său, preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a publicat pe Facebook un comunicat potrivit căruia Comitetul Executiv Judeţean al PSD Satu Mare, ”întrunit miercuri seara în formulă statutară, îşi exprimă îngrijorarea şi dezaprobă tensiunile din PSD şi solicită colegilor din conducerea centrală să nu-şi bată joc de cei care ne-au acordat încrederea pentru că nu ne vor ierta. Considerăm că prioritară ar trebui să fie guvernarea în folosul României şi a românilor!”.

”Problemele identificate în scrisoare de colegii noştri trebuie discutate obligatoriu în CEX şi toţi cei care spunem că vrem binele partidului trebuie să analizăm şi să găsim soluţii în consens.Toate atacurile şi disensiunile publice între membrii PSD cu funcţii de conducere de la Bucureşti nu fac altceva decât să şubrezească guvernarea şi încrederea pe care ne-au acordat-o românii cu un vot covârşitor. Ne exprimăm speranţa că în cadrul CEx-ului de vineri va fi găsită înţelepciunea necesară pentru detensionarea situaţiei, pentru a ne putea axa pe guvernare. Să fim uniţi şi să spunem stop comportamentului de pe urma căruia câştigă cei care vor să ne destabilizeze de când am ajuns la guvernare”, se arată în postarea Aureliei Fedorca.

PSD Botoşani şi primarii social-democraţi din judeţ se delimitează de declaraţiile deputatului Răzvan Rotaru

PSD Botoşani şi primarii PSD din judeţ se delimitează de declaraţiile deputatului Răzvan Rotaru, care susţinea că Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de Presă al PSD Botoşani, preşedintele PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici, organizaţia judeţeană şi primarii social-democraţi din judeţ s-au delimitat categoric de declaraţiile deputatului Răzvan Rotaru.

”Domnul Rotaru habar nu are ce mandat am eu, pentru că nu a mai fost la partid din 15 iunie, când a ţinut ultima conferinţă în care şi-a atacat proprii colegi din organziaţia municipală Botoşani. Dacă ar fi venit la ultima şedinţă a Comitetului Executiv Judeţen ar fi aflat că toţi cei prezenţi, nu doar primarii PSD din Botoşani, s-au delimitat categoric de declaraţiile sale împotriva conducerii PSD. Deci înainte de a-şi da cu părerea care este poziţia organizaţiei noastre, îl invit să se uite pe harta oraşului pentru a îşi aminti unde este sediul nostru de partid”, se arată în comunicatul cotat.

Potrivit liderului Doina Federovici, deputatul Rotaru a lipsit de la ultimele patru întâlniri de partid, respectiv la ultimele două comitete executive judeţene, la o şedinţă de birou permanent judeţean şi la şedinţa Biroului Permanent Municipal.

Şefa PSD Botoşani a amintit că la ultima întâlnire, membrii Comitetului Executiv Judeţean au votat în unanimitate ca toţi parlamentarii PSD Botoşani să respecte deciziile conducerii centrale a

PSD, să înceteze disensiunile din partid şi să susţină în Parlament realizarea programului de guvernare.

”Au fost patru decizii luate în unanimitate de membrii CEX Botoşani - una dintre ele era delimitarea de declaraţiile deputatului Răzvan Rotaru, care formulase atunci, la fel ca acum, mai multe acuzaţii împotriva PSD şi a conducerii centrale. De asemenea, tot în unanimitate s-a votat ca toţi parlamentarii PSD să susţină conducerea partidului şi deciziile acesteia. Eu acţionez în baza acestor decizii decizii foarte clare stabilite de primarii PSD din Botoşani şi de ceilalţi membri CEX Judeţea. Acesta e mandatul meu”, arată sursa citată.

Doina Federovici a făcut apel la unitate către liderii centrali ai partidului.

Deputatul PSD Botoşani, Răzvan Rotaru, a scris joi pe Facebook că Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate.

“În calitate de deputat PSD de Botoşani, susţin demersul colegilor mei, acela de a înainta o scrisoare, menită să clarifice situaţia internă din PSD, precum şi traiectoria pe care trebuie să o urmeze partidul pentru a rămâne cea mai importantă forţă politică a ţării. Vă spuneam zilele trecute că dezaprob total modul de conducere, atât la nivel central, cât şi în cadrul organizaţiei judeţene PSD Botoşani. Lucrurile nu se află pe făgaşul cel bun”, a mai scris deputatul PSD Botoşani, Răzvan Rotaru.

Parlamentarul este de părere că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze şi spune că tot mai multe organizaţii din ţară se alătură iniţiativei.

“Nu putem admite ca, din cauza unor mize personale, deciziile să se ia, în mod arbitrar, de către o singură persoană, iar libertatea de exprimare să fie suprimată. Preşedintele Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate! Atât timp cât, la momentul actual, dumnealui are problemele pe care deja le cunoaşteţi, nu este corect ca Partidul Social Democrat să fie sacrificat. Cu privire la informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia PSD Botoşani îl susţine pe Liviu Dragnea, în Comitetul Executiv Judeţean doar s-a adoptat o rezoluţie pentru susţinerea programului de guvernare, nu s-a votat sprijinirea preşedintelui Dragnea. Este inadmisibil ca un preşedinte de organizaţie să hotărască în numele tuturor. Mă bucur că sunt tot mai multe voci din organizaţiile judeţene din ţară care se alătură acestei iniţiative. Este important să eliminăm disensiunile existente, să rămânem uniţi, să continuăm guvernarea şi să realizăm tot ceea ce am promis în 2016, când ne-am prezentat în faţa alegătorilor”, a adăugat deputatul Răzvan Rotaru.

PSD Sălaj nu susţine scrisoarea anti-Dragnea

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Sălaj a decis, joi, că nu susţine scrisoarea anti-Dragnea, dar că mandatul preşedintelui filialei în CEX va fi de a vota în funcţie de discuţiile care au loc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele executiv al PSD Sălaj, deputatul Iuliu Nosa, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că poziţiile exprimate în cadrul şedinţei nu au fost în favoarea rezolvării problemelor interne din partid prin scrisori publice.

”A avut loc joi o şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean a PSD Sălaj în care s-a decis că nu ne asociem scrisorii dată publicităţii, iar dl. preşedinte al filialei, Tiberiu Marc, are mandatul de a decide în funcţie de discuţiile care au loc vineri în CEX de la Bucureşti. Toate poziţiile exprimate de colegii prezenţi au fost în sensul că nu agreează rezolvarea problemelor interne din partid prin scrisori publice ci în cadru organizat, în şedinţe statutare”, a spus Nosa.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici