Miting PSD la Suceava | Liviu Dragnea: M-au lovit puţin la coloană, dar tot dreaptă rămâne. Nu pot să mă fac ca ghiocelul/ Liderul PSD, aşteptat cu un taraf | VIDEO

Câteva sute de persoane participă, joi, la un miting PSD în localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava, la care preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a fost aşteptat cu un taraf.

5792 afișări
Imaginea articolului Miting PSD la Suceava | Liviu Dragnea: M-au lovit puţin la coloană, dar tot dreaptă rămâne. Nu pot să mă fac ca ghiocelul/ Liderul PSD, aşteptat cu un taraf | VIDEO

Miting PSD în Dumbrăveni, judeţul Suceava. Liviu Dragnea, aşteptat cu un taraf

 

Dragnea: Iohannis când merge afară tace, ascultă şi execută. El trebuia să ne apere ţara

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a acuzat din nou pe Klaus Iohannis că nu îşi apără ţara şi execută comenzi, afirmând că ar fi putut să lase PSD la comanda Cotroceniului, SRI sau DNA, dar nu a vrut.

"Ne luptăm cu nişte perverşi cum această ţară nu a avut. Oameni care urăsc România şi au vândut bucăţi din această ţară. Da, Codrin. Trag din toate părţile. M-au lovit puţin la coloană, dar tot dreaptă rămâne. Nu pot să mă fac ca ghiocelul. Credeţi că mie nu mi-ar fi plăcut să fac ca unii care au plecat de la noi, că nici nu cred că au fost vreodată cu sufet. Unul care a plecat de aici şi care v-a datorat tot, inclusiv ultimul post. Puteam să stau acasă ci Irina, să mănânc popcorn şi să spun luaţi direct la SRI, DNA şi Cotroceni. Şi ce să faceţi cu ei? Ce vre voi. Nu mai facem PNDL. Nu ma ajutăm fermierii, că toate producţiile astea intră pe piaţă", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD l-a atacat din nou pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Sunt convins că PSD va merge până la capăt, iar capătul nu unde zic ei, ci de ce e cel mai rău, răul pe are îl reprezintă Iohannis. Acest om, gaşca lui, nu pot fi lăsaţi de Dumnezeu să ducă ţara înapoi. Să spuneţi adevărul în fiecare zi. Nu avem în faţă un plan de a spune minciună. Avem cea mai mare provovare pe care o are un partid (...) El când merge afară nu vorbeşte: tace, ascultă şi execută. El trebuia să ne apere ţara. Nu-l bagă nimeni în seamă", a mai spus Dragnea.

Dragnea: De ce nu-l schimbă Iohannis pe Lazăr? Pentru că e şantajat

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Suceava, că preşedintele Klaus Iohannis nu îl schimbă pe Augustin Lazăr, de la Parchetul General, deoacrece instituţia menţionată are dosarul caselor care vizează familia Iohannis.

"Că resursele noastre sunt ale altora, că suntem momâi, că ne sperie cu dosare? Cine? Unii care erau complici cu torţionarii şi care primesc premii de la ONG-uri care spun că sunt anti-comuniste?
Iohannis spunea că e anticomunist. De ce nu-l schimbă pe Lazăr? De frică pentru că e şantajat. Nu dumneavoastră aveţi dosarul cu casele furate la Parchet. Ăsta e anticomunistul Iohannis. Câtă neobrăzare să ai?
, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a lui Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic,a cărui eliberare condiţionată a fost refuzată în două rânduri în 1985 şi 1986 de către Comisia de Eliberări pe care o conducea Augustin Lazăr.

Dragnea anunţă că va iniţia un proiect de lege care să sancţioneze calitatea dublă 

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Suceava, că în curând va propune un proiect de lege care să pedepsească din start calitatea dublă şi să interzică firmelor care aduc marfă inferioară în ţară să mai activeze.


"Voi propune o lege care să pedepsească calitatea dublă. Dacă cineva îşi permite să aducă produse mai slabe decât la ei în ţară să plătească şi să scoatem magazinele din ţară. Prea mult timp s-au învăţat că România trebuie să vândă orice pe nimic", a declarat Liviu Dragnea.

Nu este pentru prima dată când liderul PSD face referire la produsele venite din exterior. Într-o altă deplasare în ţară, Dragnea a spus că trebuie refăcută reţeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligaţi să mănănce "toate E-urile". Totodată, el a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

Dragnea îl acuză pe şeful Transgaz: Chiar şi înconjurat de foşti generali SRI, nu puteţi să faceţi ce vreţi

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat joi pe directorul Transgaz, Ion Sterian, că blochează extinderea reţelelor de gaze naturale în România şi l-a avertizat pe acesta că, chiar dacă este ”înconjurat de opt sau nouă foşti generali SRI ca şi consilieri nu poate să facă ce vrea cu averea României”.

Spun de aici de la Dumbrăveni din Suceava: Îl rog pe dl. Sterian de la Transgaz să nu mai blocheze extinderea reţelelor de gaze naturale în România”, a spus Liviu Dragnea.

El i-a cerut şi ministrului Economiei, Niculaie Bădălău ”să ia în serios această chestiune”.

”România, comunităţile, economia din România are nevoie de surse de energie să se dezvolte şi vă rog să nu vă jucaţi cu această chestiune. Să nu credeţi că dacă sunteţi înconjurat de opt sau nouă foşti generali SRI ca şi consilieri puteţi să faceţi ce vreţi cu averea României”, a adăugat Dragnea.

Dragnea promite finalizarea Centurii Sucevei şi-l ameninţă pe şeful Regionalei Iaşi cu demiterea

 

Aflat în turneu la Suceava, preşedintele PSD a promis finalizarea Centurii Sucevei, începută în 2017, şi 190 de kilometri de drumuri naţionale, precum şi finalizarea programului de utilităţi şi mediu pentru comunităţile locale din judeţ. El a ameninţat cu demiterea şefului Regionalei Iaşi.

”Îl rog pe domnul ministru Teodorovici să repare cât de repede o nedreptate către comunităţile locale din judeţul Suceava, indiferent de culoarea politică. La rectificare trebuie să se aprobe sprijinul financiar pentru comunităţile locale care au fost prinse în programul vechi ”utilităţi şi mediu”, a spus Dragnea joi, la Suceava.

”Nu este vina comunităţilor locale de aici că atunci guvernul respectiv a aprobat acest spriijin financiar. Şi noi ce facem acum? Le lăsăm de izbelişte? Aici nu e vorba de primari, că sunt PSD, PNL sau din altă parte. Vorbim de comunităţile locale. Pentru că, dacă noi nu vă ajutăm nu o să mai puteţi folosi banii pentru treburile curente”, a adăugat Dragnea.

”Bun, acum aveţi PNDL, discutăm de miliioane de euro care se derulează în fiecare localitate. Dar asta nu e un moft. Asta nu înseamnă că nu trebuie să funcţioneze şi celelalte lucruri dintr-o administraţie. Am fost atent la ce a spus domnul ministru Cuc şi am ţinut să spună şi aici, sunt dispus să pierd pariul cu el, important e să se realizeze aceste lucrări de infrastructură în judeţul Suceava. Centura Sucevei. Câte minciuni au spus ăştia de-a lungul anilor, cum se lăudau ei cu Centura Sucevei! Am iniţiat-o în 2017, se termină. Cu Rădăuţii la fel, drum expres. În schimb, Răzvan (Cuc - n.r), eu m-am uitat pe hârtiile pe care mi le-aţi dat. Sunt vreo 190 de kilometri de drumuri naţionale, unde s-au alocat bani pentru reabilitare. Îi spui domnului de la regionala de drumuri Iaşi: ori se trezeşte din lene şi lucrează şi foloseşte banii, ori poate îl trimiţi la odihnă. Aici trebuie să fie cineva care să înţeleagă că România nu poate aştepta. Şi este vorba de funcţionari din orice post. Programul nostru de guvernare nu este făcut pentru puturoşi, este făcut pentru oameni care vor să muncească, care se trezesc dimineaţa ştiind ce au de făcut (...) aşa cum se stabilise în angajamentele luate”, a încheiat Liviu Dragnea.

Dragnea, despre prelungirea mandatelor aleşilor locale: Toţi avem multe idei. Eu nu sunt de acord

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi că se opune proiectului unor parlamentari social-demnocraţi care propun prelungirea mandatului primarilor şi consilierilor locali sau judeţeni de la patru la cinci ani. Liderul PSD a afirmat, ironic, că ”toţi avem idei”.

”Toţi avem multe idei. Eu personal nu sunt de acord cu aşa ceva şi mă voi opune”, a spus Liviu Dragnea.

Mai mulţi parlamentari PSD au depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede prelungirea mandatului primarilor şi consilierilor locali/judeţeni, de la patru la cinci ani. Iniţiatorii argumentează că o astfel de măsură ar duce la realizarea proiectelor asumate.

Propunerea legislativă privind modificarea articolului 24, alin.1, secţiunea 2, din Legea Nr.215/2001 - Legea Administraţiei Publice Locale prevede prelungirea mandatului primarilor şi consilierilor judeţeni de la patru la cinci ani.

Iniţiatorii sunt mai mulţi parlamentari din PSD, printre care şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, senatorul PSD Şerban Nicolae, dar şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. Ei susţin că proiectele de finanţare europene nu pot fi finalizate într-un mandat de patru ani, iar echipei care preia următorul mandat îi este greu să ducă la bun sfârşit proiectul în derulare.

„În prezent, durata mandatului în situaţia descrisă la motivul proiectului legislativ este de patru ani. Majoritatea proiectelor de finanţare europeană au o durată estimat standardizată de cinci ani. Este greu pentru o echipă să vină, să preia din mers şi să finalizeze cu succes, prin mpsuri potrivite, proiectul aflat în derulare. Modificarea propusă, în sensul arătat de prezenta expunere de motive nu generează costuri imputabile bugetului consolidat al statului, bugetelor locale, cât şi terţilor, părţi active, pasive şi reactive în societatea românească”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Mitingul PSD din Dumbrăveni a început cu puţin înainte de ora 16.00.

În faţa Sălii Sporturilor din localitate, preşedintele Liviu Dragnea a fost primit cu taraful.

În interiorul Sălii, sute de oameni participă la o întâlnire a social-democraţilor, unde, din boxe se aude „Oda Bucuriei”.

La începutul mitingului, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a făcut o baie de mulţime, dând mâna cu mai mulţi participanţi.

Oamenii au venit cu steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi cu pancarte cu fotografii ale candidaţilor la alegerile europarlamentare şi cu mesaje pro-PSD.

Despre subiectul candidaturii la prezidenţiale

Liderul PSD a evitat să spună dacă va candida la alegerile prezidenţiale, afirmând că va anunţa „când va fi momentul”. El le-a solicitat social-democraţilor să se concentreze pe europarlamentare.

„O să vă răspund când e momentul dacă voi candida, dar haideţi să ne concentrăm pe alegerile europarlamentare. Nu are de ce să vă fie frică, că nu are de ce să aveţi vreo ezitare. Lupta noastră e lupta pentru adevăr”, a spus Liviu Dragnea la un miting al PSD în localitatea Dumbrăveni din Suceava.

Anterior, liderul organizaţiei judeţene PSD Suceava îi ceruse să anunţe că a decis să candideze la alegerile prezidenţiale.

„Astăzi vă rugăm să ne spuneţi că v-aţi decis să fiţi candidatul nostru la Preşedinţia României”, i-a cerut Ion Stan, liderul PSD Suceava, în uralele celor din sală.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici