Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă

Purtătorul de cuvânt al PDL, Liviu Negoiţă, a anunţat, miercuri, că moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi cere demiterea Guvernului, pentru că încalcă în mod flagrant Constituţia.

47 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă

Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă

PDL acuză Cabinetul Tăriceanu că "se pune singur în afara legii", astfel că soluţia este să fie demis.

"Noi cerem ca Guvernul Tăriceanu să fie demis. În primul rând pentru că a minţit şi minte în continuare. În al doilea rând, pentru că sfidează instituţia suveranităţii naţionale – Parlamentul României. Şi în al treilea rând, pentru că îşi acoperă minciunile încearcă să învrăjbească diverse categorii sociale", precizează moţiunea.

Documentul arată că, prin atitudinea sa, Guvernul sfidează nu numai Parlamentul României, ci toţi cetăţenii.

"Acest Guvern trebuie să plece. Noi, semnatarii moţiunii, solicităm tuturor celorlalţi parlamentari să fie alături de cetăţenii cărora le vom cere din nou votul. Parlamentul trebuie să retragă încrederea acordată Guvernului Tăriceanu", conchide moţiunea PDL.

Liderului grupului PDL din Senat, Constantin Gheorghe, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că moţiunea de cenzură a fost semnată de 132 de parlamentari, numărul minim de semnături necesar pentru depunerea acesteia fiind de 116.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a anunţat că a primit moţiunea de cenzură a PD-L, că Birourile Permanente ale celor două Camere se vor reuni marţi, când moţiunea va citită în şedinţa de plen, votul urmând a se da pe 10 noiembrie, luni.

"Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, precizează că a primit miercuri, 29 octombrie 2008, textul moţiunii de cenzură a PD-L cu tema «Educaţia rămâne, Guvernul pleacă !»", informează Camera Deputaţilor.

Astfel, Birourile Permanente ale celor două Camere se vor reuni marţi, 4 noiembrie, începând cu ora 9.30, iar moţiunea va fi citită în şedinţa de plen comună începând cu ora 10.00, mai precizează sursa citată.

Dezbaterile şi votul vor avea loc în şedinţa comună a celor două Camere de luni, 10 noiembrie, începând cu ora 14.00.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici