Motivul atipic pentru care Stefan Lofven, premierul Suediei, demisionează din fruntea Guvernului

  • Premierul social-democrat al Suediei, Stefan Lofven, va demisiona în viitorul apropiat, cel mai probabil săptămâna viitoare.
  • O purtătoare de cuvânt a lui Lofven a declarat duminică faptul că premierul îşi va înainte demisia în faţa preşedintelui parlamentului, Andreas Norlen.
  • Nu a fost precizată ziua când se va întâmpla asta.
5056 afișări
Imaginea articolului Motivul atipic pentru care Stefan Lofven, premierul Suediei, demisionează din fruntea Guvernului

Motivul atipic pentru care Stefan Lofven, premierul Suediei, demisionează din fruntea Guvernului

Lofven, premier din octombrie 2014, a anunţat în august că se va retrage din funcţia de lider al partidului, apoi din cea de şef al guvernului.

Făcând acest gest, vrea să îi ofere succesoarei sale oportunitatea de a se poziţiona mai bine înaintea viitoarelor alegeri parlamentare, care vor avea loc la sfârşitul verii lui 2022.

Magdalena Andersson, ministru de Finanţe, a fost aleasă, joi, noul lider al social-democraţilor. Ea îi va succeda de asemenea lui Lofven în funcţia de premier.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici