Mult a fost, puţin a rămas: Când ar urma să fie anunţat bugetul pe 2021

  • Astăzi sau cel târziu săptămâna acesta este aşteptat proiectul de buget pe 2021.
  • Provocarea principală pentru 2021 este de a reduce deficitul bugetar.
  • Ţinta este să atingem până la finalul anului un deficit de 7,2% din PIB.
1850 afișări
Imaginea articolului Mult a fost, puţin a rămas: Când ar urma să fie anunţat bugetul pe 2021

ŞTIRILE Astăzi vom avea buget

Dacă în 2020 Comisia Europeană a înţeles statele membre în ceea ce priveşte deficitul bugetar, anul acesta lucrurile se schimbă.

Principala provocare este reducerea deficitul bugetar până la maxim 7,2 % din produsul intern brut. Adică salvarea a peste 30 de miliarde de lei.

Prima măsură luată în acest sens a fost îngheţarea salariilor bugetarilor, măsură care ar aduce o economie de 17 miliarde de lei, conform Ziarului Financiar.

S-au discutat şi alte măsuri, precum eliminarea voucherelor de vacanţă sau gratuitatea călătoriilor cu trenul, pentru elevi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici