Video Nemulţumiri în PSD, înainte de Congres | Rădulescu, atac la Manda şi Iordache: Sunt nişte habarnişti. Nu şi-au făcut treaba nici în comisii / Andronescu: NU trebuia să facem alegeri / Ştefănescu: Candidez pentru secretar general, nu ştiu dacă pot intra în sală | VIDEO

Ecaterina Andronescu şi-a depus joi candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, funcţie deţinută în prezent de Niculae Bădălău, declarând însă că nu era nevoie de alegeri în partid, iar dacă acestea au loc trebuiau supuse la vot toate funcţiile. Astăzi este ultima zi în care liderii PSD îşi pot depune candidatura pentru o funcţie de conducere în partid. Termenul expiră joi, la ora 16:00.

4860 afișări

"Pentru preşedinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii la congres decid prin votul lor. (...) Aşa cum s-au desfăşurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcţiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obţinut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului", a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcţiile din cadrul PSD.

Mai mult, Ecaterina Andronescu spune că nu era nevoie de alegeri.

“Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document- proiect de ţară- în care să spunem cum gândim şi cum vedem noi creşterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educaţiei, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de ţară şi mai puţin pe candidaturi. Candidaturile ţin de viaţa internă a PSD”.

Întrebată cum comentează decizia Biroului Permanent PSD Bucureşti-Ilfov de a o susţine pe Viorica Dăncilă pentru aceeaşi funcţie, de preşedinte executiv, Andronescu a spus: "orice om are dreptul să îşi poată depune candidatura”, completând că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida.

Codrin Ştefănescu: Candidez pentru secretar general în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală

Codrin Ştefănescu a anunţat joi că va candida pentru funcţia de secretar general al PSD, în condiţiile în care nu ştie dacă va putea intra în Sala Palatului, acolo unde va avea loc Congresul PSD, din cauza regulamentului, pe care îl contestă.

"Îmi depun candidatura pentru funcţia de secretar general, în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală", a declarat Codrin Ştefănescu.

Cătălin Rădulescu, atac la Manda şi Iordache: Sunt nişte habarnişti. Nu şi-au făcut treaba nici în comisii

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat joi că şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, deşi nu are susţinerea organizaţiei, acuzându-şi colegii Florin Iordache şi Claudiu Manda că nu sunt capabili să îşi coordoneze comisiile parlamentare, dar fac declaraţii publice.

"Mi-am depus candidatura fără susţinerea organizaţiei. Nu am comentat până acum cât de buni sau nebuni sunt, dar colegii din Oltenia sa se abţină- Manda şi Iordache. Florin Iordache să vadă de comisia lui şi să nu mai facă pe deşteptul să ne dea exemple ce bun jurist este. Am contestat modul de alegere în Congres. Dacă aceşti doi domni deştepti, cum se cred dânşii, şi care nu au dovedit că şi-au făcut treaba măcar în comisiile pe care le conduc, niciunul dintre ei. Fac referire şi stiu mai bine că nu am avut susţinere, pentru că cerinţa a fost că se dă susţinere pentru o singură persoană, deci noi nici nu am intrat în votul organizaţiei. Domnii aceştia, care sunt habarnişti, ar trebui să ştie, să nu mintă în faţa televiziunilor", a declarat joi, Cătălin Rădulescu.

"Votul de sâmbătă mi se pare că nu îşi are rostul. Trebuia să rămânem cu funcţiile până la congresul la termen şi să organizăm atunci pentru toate funcţiile. Nu veţi avea mari surprize. Probabil va fi omul şi locul. Unii s-au îmbolnăvit noaptea, au răcit a doua zi, nu au mai vrut să candideze.M-aş bucura să candideze Nicu Bănicioiu", a mai spus Rădulescu.

Parlamentarul susţine că unii s-au retras tocmai pentru că şansele erau zero după actuala formulă de alegere.

"Case closed. Trebuia ca toată lumea să candideze. Mâine se vor discuta toate candidaturile şi se va face o listă cu toţi cei care candidează. Unii şi-au depus candidaturile şi apoi au răcit şi nu pot vorbi răciţi la congres. M-am mirat de faptul că s-au înscris şi apoi s-au îmbolnăvit", a spus Rădulescu.

Nicolae Bănicioiu candidează pentru preşedinte executiv PSD: Sper să fie competiţie corectă

Nicolae Bănicioiu a declarat joi că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, la alegerile din 10 martie, spunând că speră într-o competiţie corectă unde să câştige cel mai bun, "nu cel dorit de şefi".

"Candidez pentru preşedinte executiv la congresul de sâmbătă şi sper să fie o competiţie corectă a ideilor şi cel mai bun să câştige, nu cel dorit de şefi sau colegi care fac tot felul de asocieri de genul acesta", a delarat joi Nicolae Bănicioiu.

Întrebat dacă este de părere că CEx va valida candidatura sa, Bănicioiu a afirmat: "CEx nu are cum să nu îmi valideze candidatura. Sunt vechi pesedist, poate chiar mai vechi decât mulţi din CEx. Să le dau si o veste proastă unor care făceau presiuni la organizaţii. Am depus şi o hârtie de la o organizaţie care mă susţine, de la Brăila".

Nicolae Bănicioiu a contestat însă oportunitatea acestui congres care va avea loc în 10 martie.

"Din punctul meu de vedere, dacă era nevoie de congres, era nevoie pentru modernizare doctrinară, poziţia noastră în UE şi proiectul de ţară. Asta propun eu la acest congres. Am câteva elemente de nemulţumire, de aceea candidez. Nu cred că proiectul de ţară poate fi făcut de mâine până poimâine. (...) Trebuie să clarificăm pentru că vin 4.000 de oameni şi din localităţile din jur şi după cum am văzut nu avem drumuri foarte bune. Ce le spunem când vin la congres? Peste o lună vă chemăm să votăm proiectul de ţară?"

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici