Bădălău anunţă că este posibilă o PLÂNGERE PENALĂ pe numele lui Iohannis: "Domnul preşedinte nu este regele Carol"/ Stănescu. Trebuie suspendat, dacă nu semnează. Va fi o decizie a PSD

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat miercuri că nu este exclusă o plângere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, dacă acesta nu respectă decizia CCR de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

5392 afișări
Imaginea articolului Bădălău anunţă că este posibilă o PLÂNGERE PENALĂ pe numele lui Iohannis: "Domnul preşedinte nu este regele Carol"/ Stănescu. Trebuie suspendat, dacă nu semnează. Va fi o decizie a PSD

Niculae Bădălău anunţă posibilă plângere penală pe numele lui Iohannis

"Absolut toată lumea trebuie să respecte legea. Cred că următorul pas e o notificare din partea Ministerului Justiţiei ca să pună în aplicare acea hotărâre, dacă nu e penală. Domnul preşedinte este român şi reprezintă o instituţie care trebuie să respecte legea, la fel ca toate instituţiile. În cazul în care nu e pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acel reprezentant al instituţiei. Domnul preşedinte nu este regele Carol, Ferdinand, şi trebuie să pună în aplicare", a declarat senatorul PSD Niculae Bădălău.

Acesta a mai spus că nu este exclusă o plângere penală.

"(n.r: Plângere penală?) Sigur că da. Dacă nu pui în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă, care e următorul pas? Oricine în ţara asta trebuie să respectele legea, absolut, indiferent ce funcţie ocupă. Eu nu-i dau timp preşedintelui, va găsi un termen în care s-o aplice. A spus că mai are nevoie de puţin timp să se edifice asupra acestui conţinut. Din momentul când hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial, produce efecte juridice", a mai spus Bădălău.

Stănescu. Iohannis trebuie suspendat, dacă nu semnează revocarea. Va fi o decizie a PSD

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, miercuri, că susţine opinia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, conform căreia preşedintele Klaus Iohannis trebuie suspendat , în cazul în care acesta nu semnează decretul de revocare a şefei DNA, însă decizia va fi luată de către PSD.

"Şi eu sunt de aceeaşi părere cu doamna vicepreşedinte Olguţa Vasilescu, dar va fi o decizie a partidului, nu vom lua o decizie separat. Fiecare îşi spune punctul de vedere, dar va fi o decizie în partid. Da şi eu spun că trebuie suspendat (n.r. - Klaus Iohannis) în momentul în care nu semnează revocarea. O să aşteptăm să vedem. A zis că mai are puţin de citit, nu aşa mult, aşa a zis preşedintele, şi în momentul în care va spune că nu este de acord cu decizia CCR, sigur, în partid, vom decide ce facem în continuare. Vom analiza din toate punctele de vedere şi vom lua o decizie în partid", a spus vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, la Parlament.

Cu ocazia zilei de naştere a şefului statului, Stănescu i-a urat acestuia "La mulţi ani!", transmiţându-i totodată "să respecte legile".

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, marţi seară, că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu se va pronunţa în timp rezonabil şi nu o va suspenda pe Laura Codruţa Kovesi, aşa cum spune decizia CCR, s-ar putea ajunge la suspendarea acestuia.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va face publică decizia privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi într-un termen rezonabil, dar că e necesară o dezbatere amplă asupra subiectului. Şeful statului a mai precizat că este dispus să pună mai multe întrebări care reies din motivarea CCR, precizând că un referendum "poate să fie la finalul unei astfel de dezbateri".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici