Nicuşor Dan: Majorarea preţului gigacaloriei, necesar a permite menţinerea sistemului centralizat

Majorarea tarifului gigacaloriei pentru bucureşteni este necesară pentru a echilibra întregul sistem de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul, afirmă primarul general, Nicuşor Dan.

297 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Majorarea preţului gigacaloriei, necesar a permite menţinerea sistemului centralizat

Nicuşor Dan: Majorarea preţului gigacaloriei, necesar a permite menţinerea sistemului centralizat

„Un alt proiect extrem de important - majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficarem pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară”, spune Nicuşor Dan în şedinţa CGMB.

El precizează că tariful gigacaloriei creşte la 330 de lei şi aminteşte că tariful nu a mai fost modificat din anul 2011.

„Prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, adaugă primarul general al Capitalei.

Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor la căldură, anunţa miercuri dimineaţă prim-vicepreşedintele social-democraţilor Gabriela Firea: „Nicuşor Dan se dovedeşte, încă o dată, cinic”.

„Preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureşteni. Noul preţ propus este de aproape două ori şi jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluţii, nu să-i împovăreze şi mai mult de cetăţeni. Reforma sistemului de termoficare din Bucureşti a <reuşit>! Soluţia găsită de Nicuşor Dan este dublarea preţului şi cere votul Consiliului General pentru asta. Acum, bucureştenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicuşor Dan este o creştere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuieşte într-un apartament cu două camere şi plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei. Nicuşor Dan se dovedeşte, încă o dată, cinic! Nu-şi asumă vreo majorare şi lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toţi bucureştenii trebuie să ştie că este propunerea sa de a mări preţul”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici