Noi reguli la alegerile din 2016. Cum se va desfăşura votul

Alegerile din 2016 se vor desfăşura după câteva reguli tehnice noi, după ce Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal a intrat în linie dreaptă.

2084 afișări
Imaginea articolului Noi reguli la alegerile din 2016. Cum se va desfăşura votul

Noi reguli la alegerile din 2016. Cum se va desfăşura votul (Imagine: Shutterstock)

Prin acest sistem, buletinele de identitate sau paşapoartele alegătorilor vor fi scanate cu ajutorul unor tablete, în secţiile de vot, datele de identificare fiind introduse într-un sistem informatic şi astfel prevenindu-se fraude electorale de tipul votului multiplu, spre exemplu. Autoritatea Electorală Permanentă a publicat în septembrie normele de aplicare a legii care stabileşte cum funcţionează acest sistem, iar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care îl va implementa, a anunţat şi care sunt cele două firme care s-au înscris la licitaţia de 25 de milioane de lei (5,5 milioane euro) pentru livrarea primelor 23.000 de tablete şi a suporturilor speciale pentru ele: Teamnet International, fosta firmă a lui Sebastian Ghiţă, şi S&T, firmă austriacă de IT care a colaborat în trecut cu firma Teamnet, împotriva căreia concurează acum.

Citeşte mai multe despre noile reguli de vot la alegeri pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici