O scrisoare a ministrului pentru Buget declanşează rebeliunea şefilor locali USL. Nicuşor Constantinescu: ”Face ce spunem noi sau îl schimbăm de la minister"

O circulară trimisă către Consiliile Judeţene şi primării de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, prin care a cerut ca autorităţile locale să-şi plătească cu prioritate arieratele, i-a enervat pe liderii din teritoriu care au venit la Bucureşti să tranşeze problema cu Victor Ponta.

582 afișări
Imaginea articolului O scrisoare a ministrului pentru Buget declanşează rebeliunea şefilor locali USL. Nicuşor Constantinescu: ”Face ce spunem noi sau îl schimbăm de la minister"

O scrisoare a ministrului pentru Buget declanşează rebeliunea şefilor locali USL. Nicuşor Constantinescu: ”Face ce spunem noi sau îl schimbăm de la minister"

"Voinea nu ne poate da nouă ordine, doar nu poate comanda un ministru numit unor aleşi. Nu se poate să ordone nimeni de la Bucureşti, că nu mai suntem pe vremea lui Ceauşescu, să ordone unul şi toţi să execute până jos. Eu nu ştiu cine sunt aceşti deştepţi din Ministerul de Finanţe, care nu ştiu cu ce se mănâncă economia reală de piaţă", a ieşit la atac preşedintelui Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Nicuşor Constantinescu, care a relatat, pentru gândul, care au fost nemulţumirile şefilor locali exprimate faţă de miniştri de la Bucureşti.

Nivelul arieratelor a crescut la 1,18 miliarde de lei în luna ianuarie, cu aproximativ cu 40% mai mult decât evaluarea făcută pentru luna decembrie a anului trecut, a declarat, miercuri seara, pentru gândul ministrul Voinea.

Mai mulţi şefi de Consilii Judeţene şi primari PSD i s-au plâns premierului Ponta la şedinţa de luni a conducerii social-democraţilor că, dacă vor plăti toate arieratele, nu vor mai putea susţine alte proiecte locale. Mai mult, ei susţin că datoriile au fost acumulate în timpul guvernării PDL, iar ei le-au moştenit ca şefi de Consilii Judeţene. Liderii locali care nu se află la primul mandat i-au transmis premierului că nu sunt de acord ca anumite sume care li se cuveneau să fie repartizate către judeţele care au probleme mari în plata arieratelor.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici