Oficial italian: Dorim ca UE să fie spaţiu unitar, fără fracturi între Zona Euro şi ţările non-euro

Italia doreşte ca UE să fie un spaţiu unitar, fără fracturi între statele din Zona Euro şi cele care nu aparţin încă acestui spaţiu, a declarat, vineri, vice-ministrul pentru Afaceri Externe, Marta Dassu, aflată în vizită la Bucureşti în perspectiva viitoarei Preşedinţii italiene a UE.

293 afișări
Imaginea articolului Oficial italian: Dorim ca UE să fie spaţiu unitar, fără fracturi între Zona Euro şi ţările non-euro

Oficial italian: Dorim ca UE să fie spaţiu unitar, fără fracturi între Zona Euro şi ţările non-euro (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Italia este interesată de întărirea economică a Zonei Euro (...) Vrem o Europă a creşterii economice. Pentru Italia este important ca această redresare economică să nu creeze fracturi între statele care fac parte din Zona Euro şi ţările care urmează să adere. Dorim ca Uniunea Europeană a celor 28 de state să fie un spaţiu unitar şi, din acest motiv, suntem în favoarea dezvoltării pieţei unice", a precizat Dassu, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu secretarul de stat în MAE George Ciamba.

Italia va deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului European în a doua jumătate a anului 2014.

Referindu-se la relaţiile bilaterale, Marta Dassu a recunoscut faptul că în ultimul timp oficialii din România şi Italia, din motive de politică internă, "s-au întâlnit prea rar". "Această vizită marchează începutul unei noi perioade în care dorim să intensificăm relaţiile politice şi cele economice", a mai spus Dassu.

Vice-ministrul pentru Afaceri Externe a precizat că s-a întâlnit, joi, cu premierul Victor Ponta, cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, unul dintre subiectele abordate fiind "importanta prezenţă economică italiană în România".

Marta Dassu a mai spus că anul viitor va avea loc o reuniune interguvernamentală.

La rândul său, secretarul de stat George Ciamba a precizat că i-a mulţumit oficialului italian pentru "luările de poziţii publice vizavi de sprijinul pe care ni-l acordă nouă şi Bulgariei în privinţa integrării în Spaţiul Schengen".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici