Oltean spune că Oprescu va fi candidatul PSD la Preşedinţia României, iar în PSD va fi "revoluţie" - Mediafax

Oltean spune că Oprescu va fi candidatul PSD la Preşedinţia României, iar în PSD va fi "revoluţie"

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că nu Mircea Geoană va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, ci Sorin Oprescu, fapt care va duce la o "revoluţie" în PSD.

124 afişări

Imaginea articolului Oltean spune că Oprescu va fi candidatul PSD la Preşedinţia României, iar în PSD va fi "revoluţie"

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean (Imagine: Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a declarat, vineri,într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PDL Bistriţa, cănu există nicio altă explicaţie pentru amânarea congresului PSDpentru data de 27 septembrie.

"De cel puţin un an de zile, toată ţara ştie că PSD va aveacandidat la Preşedinţia României pe Mircea Geoană.Asigur că nu va fi Mircea Geoană candidatul PSD la Preşedinţie,fiindcă tovarăşul Ion Iliescu este categoricîmpotrivă şi o să-şi impună, în mod sigur, propriulcandidat, după chipul şi asemănarea lui, nimeni altul decât SorinOprescu. Eu sunt absolut convins că Sorin Oprescu va ficandidatul PSD la Preşedinţia României. Este absolut siguracest lucru", a declarat Ioan Oltean.

 

Liderul PDL a amintit că PSD trebuia să aibă sâmbătă Congresulîn care să îşi desemneze candidatul la Preşedinţia României, darevenimentul s-a amânat pentru 27 septembrie.

"E o întrebare firească «de ce?», pentru că elemente serioasecare să justifice această amânare nu există. Există, în schimb,motivul luptei între grupările de interese din PSDcare doresc să-l impună pe Sorin Oprescu drept candidat al PSD", aspus Oltean.

Vicepreşedintele PDL a precizat că este posibil să existe şimotive pentru înlocuirea candidatului, întrucât Mircea Geoană s-apoziţionat, "prin toată gălăgia pe care a făcut-o" participând ladiverse acţiuni în ţară, mult sub cota PSD.

"Şansele unui asemenea candidat rămân foarte mici. Mai mult, seconstată că, în ultimul timp, Mircea Geoană scade însondajele de opinie, nu mult, câte o liniuţă în fiecaresăptămână, dar asta înseamnă foarte mult", a spus Ioan Oltean.

În opinia sa, este "regretabil" că un partid atât de mare, cumeste PSD, cu "oameni mulţi şi serioşi" nu a reuşit să fie credibilşi să-şi prezinte propriul candidat fără niciun fel de "dubii,incertitudini şi şmecherii de natură politică".

"Toate acestea, într-un fel sau altul, vor avea o consecinţăpozitivă pentru noi: uşurinţa cu care Traian Băsescu va reuşi, cusprijinul PDL, să câştige un nou fotoliu la Cotroceni", a declaratIoan Oltean.

Întrebat cine îl mai susţine pe Sorin Oprescuîn afară de Ion Iliescu, Ioan Oltean a răspuns "Viorel Hrebenciucşi Octav Cozmâncă".

De altfel, Oltean afirmă că, pentru a putea fi asumat de PSD,Sorin Oprescu se va reînscrie în partid şi nu vacandida ca independent.

"Eu cred că Sorin Oprescu se va înscrie în PSD, fiindcă nu vareuşi altfel partidul să şi-l însuşească. Calitatea de candidatindependent i-ar da posibilitatea să fure voturi din altă parte. Caşi candidat al PSD, mai puţin, dar Iliescu îşi va atinge scopul.Oprescu a fost candidatul lui Iliescu la Primăria Capitalei şi vafi candidatul lui Iliescu la Preşedinţia României!", a adăugat IoanOltean.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Mircea Geoană nu va mai ficandidatul PSD la Preşedinţia României, Ioan Oltean a declarat căîn PSD va fi "revoluţie".

"Dacă Mircea Geoană nu va fi candidatul PSD la Preşedinţie,zilele lui ca preşedinte de partid sunt numărate. Să nu îşiînchipuie cineva că va rămâne în fruntea partidului după lipsa deperformanţă la două-trei alegeri consecutive. Sper să fie acolooameni lucizi care nu-l mai aducă pe Ion Iliescu la preşedinţiapartidului, dar, cu siguranţă, va fi o grupare apropiată lui IonIliescu cea care va conduce PSD", a adăugat liderul PDL.

Potrivit sursei citate, democrat-liberalii l-ar prefera în cursăpe Mircea Geoană fiindcă "Sorin Oprescu vine din afară, cu multestrigături, introdus pe uşa din spate a PSD, iarMircea Geoană se comportă ca un candidat redutabil".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
OLTEAN ,
CANDIDAT ,
PSD ,
oprescu preşedinţie ,
geoană preşedinţie ,
alegeri prezidenţiale

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.