Opinie Cristian Hostiuc: Degeaba faci un MBA, degeaba te pregăteşti să fii printre cei mai buni într-un domeniu! Sunteţi nişte fraieri, doar nişte votanţi!

Luni, săptămâna trecută, când atenţia tuturor camerelor tv se îndrepta către Tony Blair, fostul premier britanic aflat la Bucureşti să-i îndeplinească lui Victor Ponta, liderul PSD, un vis şi să spună că nu mai există dreapta sau stânga în mod tradiţional şi că lumea s-a schimbat şi dacă nu eşti "fashion" din punctul de vedere al gusturilor publicului, poţi să stai mulţi ani în opoziţie, partidele au schimbat şefii şi au numit unii noi în două instituţii de supraveghere financiară - CNVM (piaţa de capital) şi CSSPP (pensiile private).

928 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: Degeaba faci un MBA, degeaba te pregăteşti să fii printre cei mai buni într-un domeniu! Sunteţi nişte fraieri, doar nişte votanţi!

Opinie Cristian Hostiuc: Degeaba faci un MBA, degeaba te pregăteşti să fii printre cei mai buni într-un domeniu! Sunteţi nişte fraieri, doar nişte votanţi! (Imagine: Sorina Ansdreica/Mediafax Foto)

Luni după amiază au venit la comisiile de specialitate din Parlament schimbările în plic, iar marţi CNVM şi CSSPP, instituţii care reglementează şi supraveghează pieţe financiare de peste 30 miliarde de euro, aveau alte conduceri şi alţi membri. Schimbările au fost atât de fulgerătoare şi neaşteptate, încât rămâi fără glas şi te întrebi dacă aceiaşi oameni care vin cu plicul, care fac schimbările în 24 de ore sunt tot aceia care ţin legile prin sertare cu anii.

Oricum astea sunt amănunte.

Ce este mai dărâmător este cum îşi dau partidele mâna când trebuie să-şi pună oamenii în funcţii. Şi cine sunt oamenii pe care îi susţin în funcţii de răspundere publică. În faţa camerelor de televiziune, Victor Ponta nu mai are cuvinte în vocabular prin care să descrie dezastrul economic lăsat de Boc şi guvernarea lui, în schimb nu s-a auzit niciun cuvânt când şefa de cabinet a lui Boc Ştefania Ferencz a fost numită membru al CNVM. Nu a rupt nicio masă de indignare că PDL şi Boc au trimis să supravegheze piaţa de capital pe cineva care nu are nicio legătură cu acest domeniu, iar această trimitere nu este altceva decât o recompensă, o rentă politică. Păi cum să facă scandal dacă PSD a venit şi şi-a numit un vicepreşedinte, Gheorghe Marcu, şi i-a prelungit mandatul de comisar Dorinei Mihăilescu, cea cu care Ponta a făcut echipă la cabinetul premierului Adrian Năstase acum un deceniu.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici