Opoziţia propune demararea procedurii de revocare a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor. Cum s-ar putea realiza acest lucru

Deputatul PNL Gigel Ştirbu va propune, luni, Biroului Executiv al formaţiunii spre analiză oportunitatea iniţierii unui proiect de hotărâre pentru schimbarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

1575 afișări
Imaginea articolului Opoziţia propune demararea procedurii de revocare a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor. Cum s-ar putea realiza acest lucru

Opoziţia propune demararea procedurii de revocare a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

”Astăzi (luni - n.r.), în şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal voi propune spre analiză oportunitatea iniţierii unui proiect de hotărâre pentru schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea”, a scris Gigel Ştirbu pe pagina sa de Facebook.

El a mai afirmat că se aşteaptă ca revocarea lui Liviu Dragnea de la preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie votată şi de parlamentari social-democraţi.

”Vreau să vedem cu toţii dacă cei 50 de parlamentari PSD de care vorbeau Stănescu, Firea şi Ţuţuianu se gândesc într-adevăr la binele României sau vor doar să pună mâna pe puterea din partid”, a conchis Ştirbu.

Ponta: Vom depune un amendament privind procedura de revocare a şefului Camerei Deputaţilor

Deputatul Victor Ponta a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă la Parlament, că deputaţii neafiliaţi vor propune schimbarea Regulamentului Camerei Deputaţilor astfel încât revocarea din funcţie a şefului acestui for să poată fi iniţiată la solicitarea majorităţii deputaţilor.

„Am văzut intenţia foarte bună a celor de la PNL de a iniţia schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Nu poţi să schimbi preşedintele Camerei Deputaţilor în primul pas, poţi să schimbi Regulamentul Camerei Deputaţilor. Noi vom depune un amendament la Regulament pentru schimbarea acelui articol care spune că numai grupul parlamentar poate să propună, în aşa fel încât printr-o majoritate a deputaţilor să poată fi schimbat preşedintele Camerei. Dacă amendamentul depus de noi este votat, după aceea putem să trecem şi la votul de persoană”, a declarat, luni, deputatul Victor Ponta.

Fostul premier a adăugat că speră ca „o parte importantă” a deputaţilor PSD să susţină iniţiativa.

„Tehnic, facem noi acel amendament şi sperăm că toţi cei din PNL, USR, PMP, minorităţi dar şi o parte importantă a deputaţilor PSD să susţină acest amendament”, a menţionat Ponta.

Potrivit art.26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor „se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici