VIDEO | Viorica Dăncilă îi cere lui Iohannis explicaţii publice despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan / Răspunsul europarlamentarului PNL: Auu, ce îi doare! Voi continua

Viorica Dăncilă i-a solicitat lui Klaus Iohannis să vină cu explicaţii legate de afirmaţiile lui Rareş Bogdan în care îi transmite că „Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Liderul PSD se întreabă de unde ştie PNL ce vor face procurorii şi pe cine ar putea chema la audieri.

9948 afișări
Imaginea articolului  VIDEO | Viorica Dăncilă îi cere lui Iohannis explicaţii publice despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan / Răspunsul europarlamentarului PNL: Auu, ce îi doare! Voi continua

VIDEO | Viorica Dăncilă îi cere lui Iohannis explicaţii publice despre afirmaţiile lui Rareş Bogdan / Răspunsul europarlamentarului PNL: Auu, ce îi doare! Voi continua

„L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan, portavocea preşedintelui Klaus Iohannis ameninţându-mă cu procurorii. Citez: «Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii». Ce să înţeleg? Pentru că am îndrăznit să îl chem pe preşedintele Iohannis la o dezbatere în faţa românilor, sunt ameninţată cu procurorii şi cu dosare? Că aşa cum i s-a întâmplat lui Victor Ponta, când a candidat în 2014 împotriva lui Klaus Iohannis şi aşa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna care spera să ajungă în turul doi şi a avut dosar penal, acelaşi lucru trebuie să I se întâmple şi lui Viorica Dăncilă?”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Aceasta a adăugat că ne îndreptăm spre un monopol al şefului statului Klaus Iohannis.

„Sunt foarte multe coincidenţe sunt foarte multe lucruri care sunt nefireşti într-un stat membru al UE. Ne îndreptăm spre un monopol de putere, un monopol de putere pe care îl vrea preşedintele Iohannis, cel care vrea să conducă şi România din calitatea de preşedinte, cel care conduce Guvernul României, cel care vrea să conducă Parlamentul României, cei care vrea să aibă puterea absolută în România. Acum la 30 de ani de la căderea comunismului, vedem un preşedinte dictator, care vrea să aibă puterea şi să o folosească împotriva celor care nu acceptă să meargă pe drumul pe care îl creionează el sau nu acceptă să facă ceea ce i se ordonă”, a completat Dăncilă.

Liderul PSD a adăugat că nu are niciun fel de problemă în a discuta cu procurorii, pentru că nu are nimic de ascuns.

„Eu nu am o problemă de a discuta cu procurorii. Nu am absolut nimic de ascuns, dar modul în care se procedează este unul care nu trebuie acceptat de niciun român, indiferent de formaţiunea politică din care parte, indiferent că este înregimentat sau nu este înregimentat politic. De aceea, îi cer domnului Iohannis să iasă public să dea explicaţii întregii ţări de ce domnul Rareş Bogdan, purtătorul de mesaj al domnului Iohannis are informaţii despre ceea ce vor să facă procurorii. Este inadmisibil ca un partid politic să vină în faţa oamenilor şi să spună pe cine vor chema procurorii la audieri, ce vor să facă procurorii. Efectiv să nu ţină cont de independenţa justiţiei. Toate aceste lucruri trebuie să ne îngrijoreze. Toate aceste lucruri arată disperare, arată că avem un preşedinte dictator, care dacă nu reuşeşte să vină la o dezbatere şi să le spună oamenilor ce a făcut în 5 ani, ce vrea să facă în următoarea perioadă, atunci îşi trimite mesagerii ca să îi ameninţe pe contracandidaţi cu dosare penale şi cu discuţii cu procurorii”, a explicat Dăncilă.

Preşedintele PSD a mai spus că „pentru corectitudine, pentru responsabilitate, candidatul Klaus Iohannis trebuie să vină în faţa românilor şi să dea explicaţii de ce a venit cu ameninţări la contracadidatul său la alegeri”.

„Pentru corectitudine, pentru responsabilitate, pentru respectul pe care trebuie să îl aibă faţă de români, candidatul Iohannis trebuie să vină în faţa românilor şi să dea explicaţii de ce a venit cu aceste ameninţări împotriva contracandidatului la alegeirle prezidenţiale. E un lucru fără precedent pe care nimeni nu trebuie să îl accepte. Azi este Viorica Dăncilă, mâine poate este un alt român care nu este de acord să i se taie pensia sau să i se taie salariul. Ce va face Klaus Iohannis? Va trimite alt mesager ca să îl ameninţe că va fi chemat de procurori pentru o dezbatere? Va fi ameninţat că i se va pune cătuşele pentru că nu este de acord cu ceea ce vrea preşedintele dictator Iohannis? Sunt lucruri de o gravitate deosebită, sunt lucruri care trebuie să ne îngrijoreze pe fiecare dintre noi şi pe care nu trebuie să le mai acceptăm niciodată în România”, a conchis Viorica Dăncilă.

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan a scris pe Facebook că ceea ce a dezvăluit ministrul Finanţelor Florin Cîţu despre cifrele legate de buget ar trebui anchetat de DNA.

„Alo, DNA? Guvernele PSD au pus pistolul la tâmpla României şi au tras cu sete. Asta e, pe scurt, ce a găsit Florin Cîţu în visterie. Sunt cele mai grave situaţii pe care le-am auzit în ultimii ani. România trăieşte printr-o minune, iar medicul a fost votul de la europarlamentare şi faptul că preşedintele Iohannis şi PNL au făcut totul pentru a demola Guvernul Dăncilă. Ce a dezvăluit Florin Cîţu e de cătuşe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă. Greţoasă de-a dreptul! Îl ţineţi minte pe Jabba the Hutt, din Războiul Stelelor? Aşa arăta Guvernul PSD”, a scris Rareş Bogdan, joi, pe Facebook.

Rareş Bogdan, replică pentru Viorica Dăncilă: Auu, ce îi doare! Voi continua

Rareş Bogdan i-a replicat liderului şi prezidenţiabilului PSD, Viorica Dăncilă, că va continua să facă afirmaţii despre ea. Eurodeputatul PNL a precizat „auu, ce îi doare”, referindu-se la social-democraţi.

„Auuuu, ce îi doare!!!!!!!!! Voi continua. Înseamnă că fac bine ce fac. #farapenali #faraprosti #fararepetenti #farainculti”, a scris Rareş Bogdan, joi, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici