VIDEO. INTERVIUL INTEGRAL Marius Tucă Show. Valentin Stan, despre alegeri: Viorica Dăncilă va face, probabil, o figură mult mai bună decât se aşteaptă mulţi

Analistul politic Valentin Stan a afirmat miercuri, la emisiunea Marius Tucă Show, că preşedintele Iohannis a prezentat opiniei publice cele mai penibile realizări ale primului său mandat şi nu vede motivul pentru care românii ar trebui să-l voteze duminică pentru încă 5 ani la Cotroceni.

14827 afișări

Dacă România achiziţionează aşa ceva, şeful Guvernului şi şeful Parlamentului nu ştiu, înseamnă că altcineva conduce România

Marius Tucă: Hal de oameni.

Valentin Stan: Pe vremea aia era prim-ministru domnul Grindeanu. Şi începuse povestea cu bateriile Patriot şi ce credeţi că zice prietenul dumneavoastră Dragnea? E acolo.

Marius Tucă: Ce drăguţ sunteţi, aveţi un lipici.

Valentin Stan: Şi zice aşa, domnule, eu habar nu aveam de chestia asta, de Patriot. Am aflat de la televizor, când am văzut asta ne dădeam telefoane unul la altul ca proştii eu şi cu Grindeanu.

Marius Tucă: Păi nu cumpăra dânşii?

Valentin Stan: Stai puţin. Şeful Parlamentului, şeful partidului…

Marius Tucă: Şeful Guvernului, primul ministru…

Valentin Stan: Exact, şeful partidului care dă majoritatea şi şeful Guvernului nu ştiau că România achiziţionează baterii Patriot?

Marius Tucă: De 300?

Valentin Stan: De 300 de miliarde?

Marius Tucă: Cât de sărac mă simt când stau de vorbă cu dumneavoastră.

Valentin Stan: Domnul Tucă, dar dacă ei nu ştiau, cine ştia? Că treaba fusese lansată?

Marius Tucă: Mama de la Caracal care s-a mutat în Bucureşti, a, b, studenţii dumneavoastră, c, Viorica Dăncilă.

Valentin Stan: Şi vânzătorul de gogoşi din colţ care vinde şi presa.

Marius Tucă: Dumneavoastră aţi trecut la jigniri pe care nu le merit. Cine ştia?

Valentin Stan: Deci cine le cumpăra totuşi.

Marius Tucă: România, nu ştiţi cum este cu s-a hotărât. Pe vremea lui Ceauşesc era o expresie, s-a hotărât. Cine s-a hotărât?

Valentin Stan: Da, dar pe vremea când s-a hotărât atunci nu puteai să-l bănuieşti pe Ceauşescu cum că nu ştie.

Marius Tucă: Da, da, corect.

Valentin Stan: Asta nu. Iar la scurtă vreme după asta, ghici ce? Asta după ce Dragnea şi Grindeanu au aflat de la televizor că România cumpără rachete Patriot. Ghici ce? Parlamentul a votat cu amândouă mâinile.

Marius Tucă: Să cumpărăm bateriile? De 300 de miliarde?

Valentin Stan: Da. Păi deja banii s-au dus, la revederea. Ai acum fiare vechi ca să te baţi cu ruşii care nu or să te atace niciodată şi pe care oricum le poţi folosi împotriva ruşilor. Poftim?

Marius Tucă: Nu ştiu, sunt depăşit de subiect. De sumă mai ales. Pentru că sunt aproape sărac şi…

Valentin Stan: Lasă suma, lasă subiectul, spune-mi următorul lucru, cum este posibil ca şeful Parlamentului şi şeful Guvernului să nu ştie că România achiziţionează ceva de 300 de miliarde de dolari din banii tăi?

Marius Tucă: Nu ştiu, cred că au fost atenţi la micile detalii, cumpărători…

Valentin Stan: Răspunsul este unul singur, dacă România achiziţionează aşa ceva, şeful Guvernului şi şeful Parlamentului nu ştiu, înseamnă că altcineva conduce România, domnule Marius Tucă.

Marius Tucă: Păi, dar asta ştiam.

Valentin Stan: A, quot eram demonstrandum!

Marius Tucă: Dar nu ştiam în cazul… nu ştiam că s-a ocupat şi de achiziţia… mici cumpărături de 300 de miliarde de dolari.

Valentin Stan: Da, ei se ocupă de asta, ca să ştii.

Marius Tucă: Securiştii?

Valentin Stan: Da, ca să poată să conducă în continuare România.

Marius Tucă: Cine sunt securiştii?

Valentin Stan: E simplu. Cei care au fost cândva, ştii că mă întreba cineva cu oarecare emfaza…

Marius Tucă: Eu ştiu cine sunt.

Valentin Stan: Da, da, da, mă întreba bă, tu când vorbeşti de securiştii lui Ceauşescu, păi ăia nu mai sunt, s-au terminat biologic. Nu, ei nu mai sunt, într-adevăr, sunt ăia de după, sunt ăia de după.

Marius Tucă: S-au perpetuat.

Valentin Stan: Absolut. Şi care sunt de găsit acum, nu numai în structurile oficiale ale statului sunt acolo cât casa, sunt în network-uri care dirijează tot, fac preşedinţi, fac guverne.

Marius Tucă: Dragul meu Valentin, trecem uşor de la persoană… pentru că suntem şi prieteni de multă vreme, dar în acelaşi timp există şi respectul între noi profesional sau profesionist de la un profesionist care mă cred la un profesionist în care cred. În momentul în care a venit Liviu Turcu, ştim cine e Liviu Turcu.

Valentin Stan: O, da. Mi-aduc aminte perfect.

Marius Tucă: În România, l-am adus eu la o emisiune. Dânsul tocmai fugise din România în 1989, atenţie. Şi a venit aici, s-a întâlnit cu cineva la cel mai înalt nivel, nu dăm nume pentru că nu pot să fac asta, chemat fiind să deconspire o parte din securiştii vechi despre vorbea şi care rămăseseră în străinătate, să deconspire. Veste proastă e că până i-am cumpărat eu biletele de avion, da, sigur el a fost acuzat că FBI i-a cumpărat biletele, nu. Îmi pare rău că trebuie să spun, dar i le-am cumpărat chiar eu cu banii mei. Până când am eliberat apartamentul în care stătea mama cu tata, pe mama chemând-o Turcu, şi fiind acuzat după aia că numele de fată de fapt e rudă cu mine şi cu mama şi eu sunt cu securiştii, a durat ceva timp. Şi în momentul în care a avut întâlnirea la cel mai înalt nivel, eu am fost sunat să fiu întrebat dacă nu cumva vreau, îmi doresc să fie arestat domnul Turcu. Apropo de fosta securitate care s-a perpetuat, numai că ăsta nu mai era securist, săracul Liviu Turcu pentru că plecase în Statele Unite ale Americii şi primise protecţie acolo. Deci ăsta este un răspuns la cine este securitatea.

Valentin Stan: Da, un răspuns foarte bun.

Marius Tucă: E un răspuns foarte bun pentru că el, fiind chemat aici să mai spună ce, de fapt era gata să fie arestat în drumul de acasă de la mine până la aeroport. Şi ameninţat cu asta. Deci cam ăştia sunt securiştii.

Valentin Stan: Da. şi sunt omnipotenţi.

Marius Tucă: Numai că securiştii au aprobarea cuiva. A lui cine oare aprobarea? Daţi-mi voie să formulez cât se poate de academic, nu cunoaşte prea bine… Adică Iohannis ştia despre baterii, ştia, da?

Valentin Stan: Cum să nu.

Marius Tucă: Păi atunci eu zic că merită pentru că o cumpărătură la nivelul ăsta, cash, nu, până la urmă, că a fost cash într-un fel sau altul, eu zic că merită încă cinci ani.  

Valentin Stan: Eu cred că merită mulţi ani.

Marius Tucă: Pentru că bateriile astea trebuie schimbate. O dată la câţi ani se schimbă, o dată la cinci ani.

Valentin Stan: Hai să-ţi mai spun secrete. Ei au vrut să cumpere şi nişte avioane F35, dar, imaginează-ţi, pentru aia nici chiar tu nu mai ai bani.

Marius Tucă: Eu?

Valentin Stan: Păi bateriile nu le-ai cumpărat tu?

Marius Tucă: Eu, măcar de o poză cum era filmul ăla cu Tom Cruise, cum se chema ăla, cu avionul, daţi melodia. Să fac o poză cu ăla, măcar să închiriez pentru o zi şi tot am bani dacă mă enervez.

Valentin Stan: Apropo de Donald Trump, este întrebat în conferinţă de presă cu Duda, preşedintele Poloniei.

Marius Tucă: A nu se confunda cu prinţul

Valentin Stan: Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, şi exact cu câteva zile înainte să se ducă Iohannis în august.

Marius Tucă: Top Gun.

Valentin Stan: Exact. Şi îl întreabă un jurnalist, bineînţeles, pe Trump, domnule, ştii ce se întâmplă în Polonia? Că ăştia au probleme cu statul de drept, cu nu ştiu ce. Statul de drept ăla cu care ne dă nouă în cap, şi America şi Europa şi toată lumea. Întrebat direct Donald Trump de treaba asta, Donald Trump zice aşa, Cine? Polonia? Nu se poate. Nu se poate, zice, păi dar ei, polonezii, dacă ar avea aşa ceva, preşedintele ar ştii, or nu mi-a spus nimic şi pe urmă n-au cum să aibă probleme cu statul de drept că ei cumpără gaze lichefiate de la noi. Avem un comerţ, zice, de miliarde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici