Orban îşi caută majoritatea. UPDATE: Liderul PNL, întâlnire cu Tăriceanu. După PMP, PNL va continua joi negocierile privind formarea Guvernului. Ce partide sunt sondate

Premierul desemnat Ludovic Orban are, la ora transmiterii acestei ştiri, o întâlnire cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu la vechiul sediu al PNL din Bulevardul Aviatorilor, pentru a discuta despre susţinerea viitorului Guvern în Parlament, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

2108 afișări
Imaginea articolului Orban îşi caută majoritatea. UPDATE: Liderul PNL, întâlnire cu Tăriceanu. După PMP, PNL va continua joi negocierile privind formarea Guvernului. Ce partide sunt sondate

Orban îşi caută majoritatea. După PMP, PNL va continua joi negocierile privind formarea Guvernului. Ce partide sunt sondate

Ludovic Orban a anunţat că zilele acestea va avea întrevederi cu liderii partidelor politice în vederea obţinerii sprijinului pentru noul Executiv la votul de învestitură în Legislativ.

Liderul liberalilor a adăugat că ultima rundă de negocieri va avea loc marţi sau miercuri. Întrebat, marţi seara la Digi 24, care sunt numele persoanelor care vor face parte din Guvern, Ludovic Orban a spus că va anunţa echipa după finalizarea discuţiilor cu formaţiunile politice parlamentare.

Guvernul Orban va avea o configuraţie de maxim 16 ministere.

Preşedintele PNL se va vedea, marţi, la Parlament şi cu liderii PMP.

Joi urmează discuţii cu Pro România şi UDMR pentru negocierile în vederea formării unui Guvern, au precizat sursele citate. Liberalii vor negocia, vineri, şi cu USR pe această temă.

Liberalii vor negocia, vineri, şi cu USR pe această temă.

Totodată, partidul condus de Ludovic Orban va discuta, vineri, cu organizaţii care reprezintă societatea civilă privind viitorul Executiv, au mai spus sursele.

Preşedintele PMP Eugen Tomac şi preşedintele executiv al partidului, Marius Paşcan, vor merge, de la ora 16.00, în Parlament, la discuţiile cu Ludovic Orban privind formarea noului Cabinet.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că formaţiunea pe care o conduce este dispusă să susţină Guvernul Orban, dar numai dacă sunt respectate unele criterii, cum ar fi ca Executivul să nu guverneze prin OUG pe Justiţie şi nealterarea cotei unice de impozitare. Tăriceanu a reafirmat că ALDE nu va vota un Executiv în care să fie partidul lui Traian Băsescu: "PMP, condus de turnătorul Petrov nu are ce să caute într-un guvern care are nevoie şi de o curăţenie morală".

Pe e altă parte, USR a anunţat seara trecută că este dispus să renunţe la alegeri anticipate, dacă sunt respectate, de către noul Cabinet, criteriile cerute de formaţiune. Dan Barna a reiterat solicitarea către preşedintele Klaus Iohannis şi premierul desemnat Ludovic Orban ca în procesul de formare a majorităţii necesare învestirii Guvernului să includă şi condiţile USR-PLUS, altfel USR nu va mai vota noul Executiv în Parlament.

La consultările de la Cotroceni şi UDMR i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că, dacă se va decide un guvern din partea PNL, UDMR vrea ca acesta să se ocupe de bugetul pe anul viitor, de rectificarea bugetară pe acest an, să organizeze în mod cinstit următoarele trei alegeri şi să nu guverneze prin OUG.

Sunt necesare minim 233 de voturi în Parlament pentru ca noul Guvern să poată fi învestit. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că premierul desemnat este Ludovic Orban. Decretul a fost publicat, marţi seara, în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici