Orban: Mă îndoiesc că PSD-ALDE va vrea transferul impozitului pe venit către administraţiile locale

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că majoritatea PSD-ALDE nu se va ţine de cuvânt în transferul integral al impozitului pe venit către administraţiile locale de la 1 ianuarie 2019, cu toate că această măsură este prevăzută în progamul de guvernare

327 afişări

Imaginea articolului Orban: Mă îndoiesc că PSD-ALDE va vrea transferul impozitului pe venit către administraţiile locale

Orban: Mă îndoiesc că PSD-ALDE va vrea transferul impozitului pe venit către administraţiile locale

"Executivul a avut în programul de guvernare realizarea acestui obiectiv de la 1 ianuarie 2018. La dezbaterea Legii bugetului de stat era ca în Kafka. Liberalii, care n-au avut în programul de guvernare acest obiectiv, au susţinut amendamentul de transfer integral al impozitului pe venit către comunităţile locale, către bugetele locale, iar majoritatea PSD-ALDE-UDMR, care avea în programul de guvernare realizarea acestui obiectiv de la 1 ianuarie 2018, ei au şi plusat, inclusiv veniturile încasate din impozitul pe pensii trebuia să treacă, conform programului de guvernare, la bugetele locale. Ei au votat împotriva propriului angajament prevăzut în programul de guvernare. Au mutat termenul de aplicare al acestei măsuri, şi anume transferul impozitului pe venit la bugetele locale, la 1 ianuarie 2019. Vrem să vedem buna credinţă a majorităţii parlamentare dacă vor vota proiectele noastre de lege care urmează să se aplice în noul an bugetar, de la 1 ianuarie 2019, deşi mă îndoiesc sincer că se vor ţine de cuvânt şi de la 1 ianuarie 2019", a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Braşov.

El a adăugat că liberalii au două proiecte de lege în acest sens depuse la Parlament, unul dintre ele care prevede ca 80% din redevenţele dobândite din exploatarea bogăţiilor subsolului să devină o sursă de venit pentru bugetele locale.

"Apropo de bugetele locale, PNL are depuse la Parlament două proiecte de lege pe care le considerăm foarte importante şi care, de altfel, se găseau în programul de guvernare al PSD-ALDE, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018. Primul proiect de lege este transferul integral al impozitului pe venit ca sursă de venit pentru bugetele locale, 63% direct la localităţi, restul împărţite fie la consiliul judeţean, fie împărţite pe formulă la nivelul bugetului de stat. Al doilea proiect de lege înaintat de PNL prevede ca un procent de 80% din redevenţele obţinute din exploatarea bogăţiilor subsolului să se facă sursă de venit la bugetele locale, o parte la bugetul localităţii şi o parte la bugetul consililui judeţean. Aceste măsuri devin imperios necesare să fie puse în practică, pentru că Guvernul prin ordonanţa nr. 79 şi mai ales prin Legea bugetului de stat, literalmente a jefuit administraţiile locale. Peste un miliard de euro au fost luat din veniturile acestor administraţii locale şi toate proiectele de investiţii începute sau care urmează să înceapă pe care le derulează aceste administraţii locale sunt puse sub semnul întrebării din cauza acestui rapt făcut de Guvern la administraţiile locale. În special la administraţiile locale performante, care au generat locuri de muncă, care au atras investiţii în localităţi, care au reuşit să creeze un nivel de viaţă peste medie pentru locuitorii comunităţilor locale administrate. Nu întâmplător, cea mai mare parte a acestor administraţii sunt administraţii liberale iar cel mai mare rapt făcut de acest Guvern a fost făcut din bugetele locale, mai bine zis din banii acestor comunităţi locale, bani care erau absolut necesari pentru derularea programelor de investiţii", a completat liderul PNL.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
LUDOVIC ORBAN ,
PNL ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.