Parlament: Comisiile pentru buget au validat componenţa Consiliului fiscal

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului i-au audiat, marţi, pe candidaţii înscrişi pentru funcţiile de membri ai Consiliului fiscal. La finalul audierilor, cei cinci candidaţi au fost validaţi în funcţie, cu unanimitate de voturi.

283 afișări
Imaginea articolului Parlament: Comisiile pentru buget au validat componenţa Consiliului fiscal

Parlament: Comisiile pentru buget au validat componenţa Consiliului fiscal

Astfel, componenţa Consiliului fiscal, validată în Comisiile de buget ale Parlamentului este următoarea:

„-George Georgescu- la propunerea Academiei Române

-Bogdan-Octavian Cozmâncă- la propunerea BNR

-Georgiana Camelia Creţan- susţinut de Academia de Studii Economice

-Daniel Dăianu- propus de Institutul Bancar Român

-Bogdan Sebastian Căpraru- susţinut de Asociaţia Română a Băncilor”.

Consiliul fiscal urmează să îşi aleagă, de asemenea, conducerea.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian le-a recomandat noilor membrii ai Consiliului fiscal să fie mai atenţi cu felul în care îşi prezintă evaluările personale.

„Ar trebui Consiliul fiscal să aibă un tip de evaluare post factum a rapoartelor pe care le face. Ar fi interesant să vedeţi rapoartele făcute în ultimii ani şi modul la care s-au reflectat în mod real revoluţia economică. Cele mai multe prevesteau tot felul de tragedii în domeniul economic, debalansări şi dacă ar fi luate în seamă aceste rapoarte şi nep-am fi condus după ele poate că realitatea ar fi fost alta decât cea de astăzi. recomand colegilor din Consiliul fiscal să fie mai atenţi cu felul în care îşi dau evaluările. Pentru mine contează foarte mult. Recomand mai mult echilibru realist şi o evaluare post factum să se vadă dacă avertizările s-au adeverit sau nu”, a susţinut Varujan Vosganian, în timpul şedinţei.

Şi deputatul USR Cosette Chichirău că deficitul bugetar creşte, la fel şi concedierile din diferite domenii, iar la această situaţie ar trebui să se gândească Consiliul fiscal.

„ Faptul că vedem în ce ritm creşte deficitul bugetar şi vedem concedieri şi vor mai urma concedieri, nu trebuie să spunem că astea sunt scenarii la care nu trebuie să ne întâlnim. Dacă consiliul fiscal nu se gândeşte la asta cine să se gândească?”, a afirmat Chichirău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici