Parlamentari din conducerea Senatului, datori la bănci sau la rude

Mai mulţi dintre parlamentari din conducerea Senatului şi lideri ai grupurilor parlamentare au datorii la bănci sau s-au împrumutat la rude, potrivit declaraţiilor lor de avere publicate pe site-ul acestei Camere legislative.

557 afișări
Imaginea articolului Parlamentari din conducerea Senatului, datori la bănci sau la rude

Parlamentari din conducerea Senatului, datori la bănci sau la rude (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vicepreşedinte al Senatului, Florin Constantinescu (PSD) are credite la mai multe bănci şi s-a împrumutat, de asemenea, la persoane fizice.

Constantinescu a luat, în anul 2012, 200.000 de lei de la Matei Stoica şi 100.000 de lei de la omul de afaceri Toader Burţilă, cuscrul său. Acesta din urmă l-a mai împrumutat pe senator şi în anul 2010 cu 200.000 lei. Potrivit declaraţiei de avere, parlamentarul trebuie să returneze datoriile până în 2013.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, s-a împrumutat aproximativ 155.000 euro de la George Adrian Popescu şi 140.000 euro de la Constanţa Popescu, ambele datorii fiind scadente în anul 2015, şi are, de asemenea, de plătit un credit la bancă de 240.000 euro.

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) trebuie să plătească, la rândul său, un credit ipotecar de 260.000 euro, scadent în 2018, şi o datorie de 10.000 de euro către fratele lui, Bogdan Dumitrescu.

În schimb, vicepreşedintele Senatului Nicolae Moga (PSD) a acordat împrumuturi în nume personal de 223.400 lei lui Şerban Constantin şi 300.000 lei fiului său, Răzvan Adrian Moga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici