Parlamentul a adoptat legea privind plata TVA la încasare pentru IMM-uri

Deputaţii au adoptat, marţi, cu 186 voturi "pentru", Ordonanţa 15/2012 privind plata TVA la încasare pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Comisia de buget a avizat favorabil această Ordonanţă.

1497 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a adoptat legea privind plata TVA la încasare pentru IMM-uri

Parlamentul a adoptat legea privind plata TVA la încasare pentru IMM-uri (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Comisiei, Eugen Nicolăescu, a arătat că, în scopul armonizării legislaţiei naţionale privind TVA, la prevederile comunitare în domeniu şi pentru asigurarea unui cadru fiscal propice redresării întreprinderilor mici şi mijlocii aflate în situaţii dificile datorate crizei actuale şi lipsei de lichidităţi, pentru creşterea vitezei de circulaţie a banilor în economie şi colectarea mai eficientă a taxei pe valoarea adăugată, se impune introducerea unui sistem de plată a TVA la încasare pentru aceste categorii de contribuabili.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Plenul Senatului a adoptat, în septembrie, cu unanimitate, Ordonanţa prin care este modificat Codul fiscal în sensul plăţii TVA pentru facturi la încasare, în cazul contibuabililor care înregistrează o cifră de afaceri sub 2.250.000 de lei.

Măsura plăţii TVA la încasare ar urma să fie aplicată începând cu 1 ianuarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici