Planul gigantic de redresare economică. Busoi, raportor pentru sănătate al PE: „Este una dintre cele mai bune investiţii ale UE”

  • 9,4 miliarde de euro vor fi alocate din plan pentru sănătatea cetăţenilor europeni. „Este una dintre cele mai bune investiţii ale UE, anunţată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, crede Cristian Buşoi.
  • Busoi: Finanţarea propusă pentru EU4Health ne va ajuta mult mai bine în confruntarea cu epidemiile, virusurile şi alte ameninţări de sănătate publică de care ne-am putea lovi în viitor.
  • EU4Healh va investi în infrastructura de sănătate şi în pregătirea pentru criză, spune eurodeputatul.
182 afișări
Imaginea articolului Planul gigantic de redresare economică. Busoi, raportor pentru sănătate al PE: „Este una dintre cele mai bune investiţii ale UE”

Comisia Europeană a propus ieri un plan de redresare economică în valoare de 750 de miliarde de euro, bani cu care vor fi ajutate statele afectate de pandemia de coronavirus. Ţările membre vor primi atât granturi (sume nerambursabile), cât şi împrumuturi.

9,4 miliarde de euro pentru sănătatea cetăţenilor europeni. Este una dintre cele mai bune investiţii ale UE, anunţată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ieri, în plenul Parlamentului European. Aceşti bani vor finanţa un nou Program de Sănătate, solid şi independent, Health4EU, consideră eurodeputatul Cristian Buşoi, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021-2027.

El spune că finanţarea propusă pentru EU4Health - de peste 9 miliarde de euro – cu mult peste bugetul actual alocat Sănătăţii prin Fondul Social European Plus, de 473 de milioane de euro, va ajuta mult mai bine în confruntarea cu epidemiile, virusurile şi alte ameninţări de sănătate publică de care ne-am putea lovi în viitor.

„EU4Healh va investi în infrastructura de sănătate şi în pregătirea pentru criză. Va sprijini dezvoltarea unui mecanism european de producere, procurare şi gestionare a produselor esenţiale în criză: de la medicamente, vaccinuri şi materii prime pentru dezvoltarea acestora, până la aparate pentru diagnostic, ventilatoare şi echipamente de protecţie pentru cadrele medicale”, menţionează eurodeputatul PPE (PNL). 

Cristian Buşoi este raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021-2027. 

Pe de altă parte, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a transmis că planul de redresare economică va permite României să direcţioneze banii „aproape către orice”, către proiectele de autostrăzi fără finanţare asigurată, către noi spitale sau dotarea acestora, către educaţie etc. 

România face parte dintre ţările din estul Europei care ar putea primi cei mai mulţi bani: 33 de miliarde de euro în total. Finanţarea va fi direcţionată cu ajutorul programelor UE şi rambursată pe o perioadă lungă de timp în viitoarele bugete UE, nu înainte de 2028 şi nu mai târziu de 2058.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici