Raport pe cazul Bodnariu deschis de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei: Interesului superior al copilului şi necesitatea de a menţine familiile unite

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat un proiect rezoluţie care vizează Norvegia şi care vine în sprijinul familiei Bodnariu, a declarat, joi, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu.

2416 afișări
Imaginea articolului Raport pe cazul Bodnariu deschis de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei: Interesului superior al copilului şi necesitatea de a menţine familiile unite

PNL: APCE va elabora un raport privind acţiunile abuzive ale protecţiei copilului din Norvegia (Imagine: Alexandru Dobre/ Arhiva Mediafax Foto)

“Am primit din partea colegului Ben-Oni Ardelean o rugăminte, să anunţ că au reputat un succes deosebit azi la Paris, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, una dintre comisii a adoptat un proiect de rezoluţie pe Norvegia, în sprijinul familiei Bodnariu”, a declarat candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, la Antena 3.

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a declarat, joi, pe Facebook, că APCE a decis elaborarea unui proiect de Raport care va examina în ce măsură acţiunile abuzive din ultimii ani ale serviciilor sociale de protecţia copilului (Barnevernet) din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, urmând ca rezoluţia să cuprindă recomandari de lege pentru autorităţile de la Oslo.

“Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au decis astazi, 2 iunie a.c., elaborarea unui proiect de Raport intitulat: <<Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului şi necesitatea de a menţine familiile unite>>, demers care concretizează moţiunea pentru rezoluţie depusă în luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlăţean şi Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegaţiei române la APCE, susţinut de reprezentanţi din 14 ţări”, a scris Ben-Oni Ardelean pe Facebook.

Senatorul PNL a mai precizat că Raportul APCE va examina “în ce măsura acţiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protecţia copilului (Barnevernet) din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezoluţia, care va sintetiza conţinutul raportului, va cuprinde recomandări de lege ferenda în atenţia autorităţilor de la Oslo”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici