PNL: Decizia Tribunalului nu afectează calitatea lui Iohannis de preşedinte PNL sau de candidat la alegerile prezidenţiale

Partidul Naţional Liberal susţine că decizia Tribunalului Bucureşti în ceea ce priveşte respingerea modificărilor aduse Statutului partidului nu afectează calitatea lui Klaus Iohannis de preşedinte al PNL şi nici pe cea de candidat la alegerile prezidenţiale.

355 afișări
Imaginea articolului PNL: Decizia Tribunalului nu afectează calitatea lui Iohannis de preşedinte PNL sau de candidat la alegerile prezidenţiale

PNL: Decizia Tribunalului nu afectează calitatea lui Iohannis de preşedinte PNL sau de candidat la alegerile prezidenţiale (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

”Din minuta redactată de Tribunal, reiese foarte clar că nu există niciun fel de obiecţiuni din partea completului care a judecat acest dosar în ceea ce priveşte alegerea noii conduceri a partidului. Instanţa a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL să fie înregistrate în Registrul partidelor politice. Nu există niciun fel de problemă cu privire la legitimitatea şi legalitatea noii conduceri a PNL. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu afectează în niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la Preşedinţia României. Alianţa Creştin-Liberală l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la Preşedinţie în urma unei decizii politice, care nu a avut la bază calitatea sa formală de preşedinte al PNL”, se precizează într-un comunicat al PNL remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

TITLURILE ZILEI

PNL menţionează că în ceea ce priveşte decizia asupra Statutului partidului aşteaptă ”motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificările respinse de instanţă”.

PNL menţionează că va ataca decizia Tribunalului Bucureşti în termenul legal de cinci zile.

”Chiar şi în cazul în care decizia Curţii de Apel va menţine obiecţiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecinţă este că partidul va funcţiona fără să mai ţină cont de acele dispoziţii declarate neconforme. Reamintim că, în ceea ce priveşte candidatura domnului Klaus Iohannis la şefia PNL, acesta a fost ales preşedinte al PNL cu susţinerea unei largi majorităţi a delegaţilor la Congres. Aceasta este o realitate politică necontestată şi necontestabilă”, se mai arată în comunicatul PNL.

Tribunalul Bucureşti a respins modificările aduse statutului PNL la congresul din iunie, menţionând că "ia act de lucrările congresului", la care Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al formaţiunii, în baza derogărilor privind vechimea necesară în partid.

În decizia luată luni de Tribunalul Bucureşti se arată că instanţa "ia act de lucrările congresului", dar "respinge capătul de cerere cu privire la modificarea statutului".

"Admite în parte cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea în registrul partidelor politice a documentelor ce atestă desfăşurarea adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 şi procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite în parte cererea de intervenţie voluntară principală formulată de intervenientul Dănuţ Bădău. Respinge cererea formulată de petentul Partidului Naţional Liberal de încuviinţare a modificărilor aduse Statutului Partidului Naţional Liberal", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Cererea de înregistrare a modificărilor aduse Statutului PNL a fost depusă la Tribunalul Bucureşti în 8 iulie, iar judecarea a început în 7 august, când instanţa a constatat că a fost formulată o cerere de intervenţie în interes propriu de către Dănuţ Bădău, primarul oraşului Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, care a solicitat anularea Congresului PNL din 28 iunie şi a tuturor actelor emise în legătură cu acesta.

La următorul termen, din 5 septembrie, instanţa a dispus disjungerea cererii de intervenţie formulată de Bădău în contradictoriu cu Partidul Naţional Liberal şi a dispus formarea unui nou dosar şi înaintarea către Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, pentru a fi discutată solicitarea de anulare a deciziilor de la Congresul PNL din 28 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici