PNL somează Avocatul Poporului să sesizeze CCR pe OUG privind măsurile fiscale

PNL adresează o somaţie publică Avocatului Poporului ca să sesizeze CCR în legătură cu ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale, adoptată de Guvern, un act normativ care afectează libertatea economică şi aduce prejudicii grave românilor, anunţă purtătorul de cuvânt al partidului Ionel Dancă.

315 afișări
Imaginea articolului PNL somează Avocatul Poporului să sesizeze CCR pe OUG privind măsurile fiscale

PNL somează Avocatul Poporului să sesizeze CCR pe OUG privind măsurile fiscale

„În ciuda tuturor avertismentelor din partea tuturor organizaţiilor de afaceri şi a specialiştilor în economie, guvernul Dragnea – Dăncilă a adoptat o Ordonanţaă de Urgenţă care va distruge economia României şi va lovi crunt în nivelul de trai al românilor. Ordonanţa Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă va provoca un tsunami fiscal şi economic în multe sectoare vitale pentru economia României. PNL adresează o somaţie publică Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea acestei ordonanţe de urgenţă pentru că afectează libertate economică şi produce prejudicii grave drepturilor românilor. PNL îşi asumă abrogarea tuturor acestor măsuri fiscale şi economice adoptate de guvernarea PSD – ALDE – UDMR împotriva principiilor economiei de piaţă într-o guvernare liberală.”, a afirmat Ionel Dancă, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi Darius Vâlcov, consilierul premierului i-au sfidat pe români şi au anunţat de la tribuna Guvernului „un adevărat set de măsuri teroriste împotriva mediului de afaceri din România care va afecta grav viaţa românilor”

„Un cuplu grotesc de incompetenţă şi ticăloşie, format din ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi consilierul de stat Darius Vâlcov, adevăratul premier al lui Liviu Dragnea, condamnat penal la 8 ani de închisoare cu executare pentru corupţie, a prezentat ultimele măsuri fiscale năucitoare ale Guvernului. Teodorovici şi Vâlcov au sfidat cu neruşinare bunul simţ al românilor şi au comunicat public de la tribuna Guvernului României un adevărat set de măsuri teroriste împotriva mediului de afaceri din România care va afecta grav viaţa românilor”, a completat Dancă.

Liberalul mai spune că OUG are doar scopul de a încasa sume de bani la bugetul statului, prin introducerea unor noi taxe şi impozite, iar actul normativ a fost prezentat de Guvern în aşa fel încât opinia publică să fie manipulată.

„Românii trebuie să ştie că ordonanţa fiscală a Guvernului Dragnea – Dăncilă are un singur obiectiv, încasarea disperată a unor sume de bani la bugetul de stat prin introducerea de noi taxe şi impozite, împachetată într-o prezentare care manipulează grosolan opinia publică cu scopul de provoca ura românilor împotriva unor companii comerciale şi de a-şi ascunde propriile nerealizări ale promisiunilor electorale. Condamnatul penal Darius Vălcov a recunoscut public de la pupitrul Guvernului României că majorările artificiale de salarii şi pensii au fost mâncate de creşterea preţurilor şi de aceea trebuie să plafoneze preţurile în anumite sectoare. O astfel de gândire leninistă conduce politicile Guvernului României şi va provoca un dezastru economic din care toţi românii vor avea de suferit”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

El precizează că este complet fals că ratele românilor la bancă vor fi plafonate, prin măsurile cuprinse în ordonanţa de urgenţă, deoarece nivelul dobânzii ROBOR este stabilit de cererea şi ofera de împrumuturi între bănci, nu printr-un astfel de act normativ.

„Este absolut fals că prin această măsură vor fi plafonate ratele românilor la bancă, dimpotrivă. Nivelul dobânzii ROBOR este stabilit de cererea şi oferta de împrumuturi între bănci şi nu poate fi plafonat prin ordonanţă de urgenţă. Taxarea activele bancare în funcţie de nivelul dobânzii ROBOR nu va face decât să crească costul ratelor bancare plătite de români şi va duce la frânarea creditării populaţiei şi a companiilor româneşti pentru că băncile vor înăspri condiţiile de creditare şi vor creşte dobânzile pentru a acoperi această nouă taxă. Nu băncile vor aduce bani de acasă, de oriunde or fi ele, ci românii, din conturile lor bancare, vor plăti această nouă taxă”, a subliniat Dancă.

„Fluturarea unor programe de investiţii în staţiunile balneare sau în ”grădiniţe olimpice” este o marotă pentru acoperirea măsurilor ticăloase pe care le-au adoptat şi care nu au nici un fundament real economic şi financiar. După doi de guvernare, PSD şi-a adus aminte de promisiunile din campanie despre grădiniţe şi vin acum cu poveşti de adormit copiii preşcolari sau cu soluţii false pentru staţiunile balneare care ar fi trebui demult să fructifice banii europeni alocaţi pentru aceste investiţii. Dar pentru că ticăloşia guvernului Dragnea – Dăncilă nu are margini, concomitent cu lansarea unui program de investiţii fantasmagorice pentru grădiniţe, taie alocările bugetare pentru mierea de albine care trebuia dată copiilor preşcolari şi celor din ciclul primar de şcoală. Liviu Dragnea, cât de ticălos poţi să fii să tai mierea de la copii?!”, a completat liberalul.

Nu în ultimul rând, acesta critică măsura îngheţării indemnizaţiilor pentru persoanele persecutate politic în regimul comunist, măsură, susţine Dancă, cuprinsă în OUG.

„Din păcate, da, Dragnea şi Dăncilă pot fi atât de ticăloşi încât să fure de la pensionari, de la copii şi chiar de la veteranii de război şi văduvele lor sau de la victimele comunismului şi urmaşii lor, câţi or mai fi ei. Prin aceeaşi ordonanţă au îngheţat nivelul indemnizaţiilor pentru persoanele persecutate politic în vremea comunismului, pentru eroii şi urmaşii luptei de la Revoluţia din decembrie 1989, de la revolta de la Braşov din 1987 sau pentru cei de la revolta de la Valea Jiului – Lupeni 1977”, a conchis purtătorul de cuvânt al PNL.

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, au prezentat principalele prevederi ale actului normativ.

Printre prevederile OUG se numără şi introducerea unei „taxe pe lăcomie”, prin care băncile plătesc un impozit pe active, dacă nivelul ROBOR aplicat creditor depăşeşte 2%.

Iniţial, în proiectul de act normativ, impozitarea începea de la un nivel al ROBOR de peste 1,5% pentru indicele la 3 luni şi la 6 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici