Ponta: Birchall are mandat din partea BPN pentru finalizarea Legii insolvenţei persoanelor fizice

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că deputatul Ana Birchall, a primit mandat din partea BPN a PSD pentru finalizarea proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, despre care a spus că este, acum, un proiect "consolidat", discutat cu FMI şi BNR.

191 afișări
Imaginea articolului Ponta: Birchall are mandat din partea BPN pentru finalizarea Legii insolvenţei persoanelor fizice

Ana Birchall, deputat PSD (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"În dezbaterea Camerei, doamna deputat Ana Birchall are din partea noastră mandat pentru finalizarea proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice. E un proiect acum consolidat, discutat şi cu instituţiile internaţionale, şi cu BNR, şi care din punctul nostru de vedere va duce la protecţia persoanelor fizice în cazul unor noi crize pe piaţa financiar-bancară", a spus Ponta după BPN al PSD.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dezbătut, la sfârşitul lunii ianuarie, articole ale proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice care precizează principiile şi definiţiile termenilor, deputatul PSD Ana Birchall, iniţiator al proiectului, şi reprezentanţii PNL acuzându-se atunci de atacuri la persoană.

Deputaţii din comisie au modificat titlul legii în procedura insolvenţei persoanelor fizice şi au introdus mai multe principii de bază.

Astfel, aplicarea acestui proiect are la bază acordarea unei şanse debitorului de bună credinţă de redresare a situaţiei financiare prin intermediul unui plan de rambursare a datoriilor, sprijinirea ieşirii din starea de supraîndatorare a debitorului, inclusiv prin descărcarea de datorii, în condiţiile legii, într-un mod sistematic şi raţional, maximizarea gradului de recuperare a creanţelor şi a gradului de valorificare a activelor, atunci când este cazul.

Alte principii sunt asigurarea unei proceduri administrative şi judiciare eficiente, inclusiv prin mecanisme adecvate de comunicare şi derulare a procedurii într-un timp rezonabil, într-o manieră obiectivă şi imparţială, cu un minim de costuri, asigurarea unei proceduri administrative şi judiciare pentru stabilirea legalităţii creditului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici