Ponta: Contractul Bechtel putea fi reziliat demult dacă la foştii miniştri PDL era mai multă minte

Contractul cu compania americană Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania putea fi reziliat demult dacă din partea foştilor miniştrii PDL ai Transporturilor exista mai multă minte şi mai multă bună-credinţă, a declarat, joi, liderul PSD, premierul Victor Ponta.

366 afișări
Imaginea articolului Ponta: Contractul Bechtel putea fi reziliat demult dacă la foştii miniştri PDL era mai multă minte

Ponta: Contractul Bechtel putea fi reziliat demult dacă la foştii miniştri PDL era mai multă minte (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Au fost trăznăile pe care le spuneau foştii miniştri, Berceanu, Boagiu, Nazare, ca să justifice incompetenţa lor şi chiar lipsa de interes pentru a rezolva problema, tot spuneau pe la televizor că trebuie să dăm 500 milioane, un miliard, băga fiecare o cifră cât mai mare ca să justifice de ce ei nu au făcut nimic. S-a văzut în final că era vorba de 30 milioane şi că, dacă exista mai multă minte şi mai multă bună-credinţă, puteam demult să avem reziliat acest contract şi puteam să băgăm deja pe finanţare europeană", a spus Ponta.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a declarat, miercuri seara, că a fost reziliat contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până cel târziu în 2012.

Pe fondul disputelor politice iniţiate de partidele care s-au succedat la guvernare şi fără bani alocaţi de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat într-un ritm lent, iar până în prezent au fost executaţi doar 52 de kilometri pentru 1,4 miliarde de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici