Ponta i-a propus lui Băsescu o întâlnire pe tema FMI-buget, la care să participe Isărescu şi Chiţoiu

Premierul Victor Ponta i-a propus preşedintelui Traian Băsescu o întrevedere pe tema memorandumului cu FMI şi a proiectului de buget pe 2014, la care să participe atât guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cât şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

1524 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a propus lui Băsescu o întâlnire pe tema FMI-buget, la care să participe Isărescu şi Chiţoiu

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Stimate Domnule Preşedinte, Având în vedere efectele negative ale suspendării de facto a acordului României cu instituţiile financiare internaţionale şi repercusiunile posibile ale neadoptării Bugetului de stat şi a Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2014, vă rog să fiţi de acord să avem o întâlnire pe această temă în vederea identificării soluţiilor de deblocare a acestei situaţii. Vă propun ca la această întâlnire să participe şi domnii Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru şi ministru al finanţelor şi Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. Vă rog să binevoiţi a stabili o dată pentru realizarea acestei întâlniri. Cu deosebită consideraţie, Victor Ponta, Prim Ministru", se arată în solicitarea transmisă de premierul Ponta către preşedintele Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, la ora 17.00, cu premierul Victor Ponta, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, cu vicepremierul Daniel Chiţoiu şi cu ministrul delegat pentru Buget Liviu Voinea, precizează Administraţia Prezidenţială.

Preşedinţia a transmis un anunţ de presă referitor la programul de marţi al preşedintelui.

Conform sursei citate, preşedintele Băsescu are programată, la ora 17.00, o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Victor Ponta, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cu viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, şi cu ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Premierul Victor Ponta a confirmat că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu va avea loc marţi, la ora 17.00.

"Voi merge de la 17.00, cu domnul Chiţoiu şi Voinea. Guvernatorul nu ştiu dacă vine, am să-l sun", a declarat Ponta.

Premierul a făcut anunţul înainte de a intra în cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Anterior, surse concordante declarau pentru MEDIAFAX că întâlnirea urma să aibă loc marţi la ora 17.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici