Ponta îl propune pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor: "Va fi un mesaj foarte clar pentru Ardeal". Şova - purtător de cuvânt PSD

Ioan Rus va fi propus pentru postul de ministru al Transporturilor, iar Dan Şova va fi purtător de cuvânt al PSD şi poate reveni în funcţia de ministru după alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat premierul Victor Ponta.

1387 afișări
Imaginea articolului Ponta îl propune pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor: "Va fi un mesaj foarte clar pentru Ardeal". Şova - purtător de cuvânt PSD

Ioan Rus (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta: Rus-ministru al Transporturilor ca un mesaj pentru Ardeal, Şova va fi purtător de cuvânt PSD

Ponta a arătat că Rus este recomandat pentru această funcţie de experienţa profesională şi politică şi a precizat că prin această nominalizare vrea să transmită un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului şi Transilvania, respectiv că toate proiectele de infrastructură în domeniu anunţate pentru această regiune vor fi realizate.

"Eu am fost mulţumit de activitatea lui Şova ca ministru, însă, în urma unei discuţii pe care am avut-o, vrea să se implice mult mai mult în partea de comunicare politică, de campanie electorală. Va fi purtătorul de cuvânt al PSD, imediat după prima şedinţă a conducerii, şi după noiembrie cu siguranţă poate să revină ca membru al Cabinetului. Pe Rus îl recomandă două lucruri: în primul rând, experienţa profesională şi politică şi, în al doilea rând, vreau să dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, că Transilvania şi Ardealul trebuie să primească şi prin persoana ministrului asigurarea că toate proiectele de infrastructură pe care le-am început vor fi duse la bun sfârşit", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că premierul Victor Ponta a decis să îl nominalizeze pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor, după demisia lui Dan Şova, iar propunerea de nominalizare urmează să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit acestora, propunerea de nominalizare urmează să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu.

Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase.

El a fost ministru de Interne şi în primul Guvern Ponta, instalat în mai 2012, demisionând însă la scurt timp, în august 2012, după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale.

Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi "grupul de la Cluj" ajutându-l pe acesta să preia conducerea partidului la congresul din 2010, când actualul premier a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Viitorul ministru al Transporturilor a îndeplinit mai multe funcţii în administraţia locală din Cluj, de la prefect până la preşedinte al Consiliului Judeţean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici