Ponta: Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că liberalul Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică, el arătând că această soluţie a fost discutată în USL şi va fi "bătută în cuie" la o nouă şedinţă a Uniunii, marţi.

616 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Klaus Iohannis se va ocupa, din postura de vicepremier, de partea economică - e o soluţie pe care am discutat-o şi pe care o batem în cuie mâine, dar e un lucru bun", a spus Ponta.

El a infirmat varianta potrivit căreia Iohannis va fi subordonat vicepremierului Gabriel Oprea.

"Toţi miniştrii, indiferent că sunt miniştri sau vicepremieri, fac parte din aceeaşi echipă. Ei nu-mi sunt nici mie subordonaţi. Eu sunt şeful Guvernului, dar ideea de subordonare e folosită de la miniştrii la angajaţii ministerului. Deci, nu se pune aşa problema", a spus Ponta.

El a spus că problema se pune referitor la modul în care este folosit fiecare membru al Guvernuluiu cât mai bine în locul respectiv.

"Sunt situaţii de urgenţă, zăpezi, negocieri cu FMI, pe care trebuie să le gestionăm şi nu pot, nici nu vreau să le gestionez singur. De aia e o echipă guvernamentală, sunt vicepremieri, miniştri care răspund. Eu aşa am condus de doi ani şi a mers foarte bine şi vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei, inclusiv celor care acum vor pleca din Guvern. Au fost decizii pur politice ale PNL, dar ca miniştri nu am nimic să le reproşez", a spus Ponta.

El a precizat că discuţia de marţi din USL va fi despre restructurarea Guvernului în acest sens.

"Mâine avem discuţia în USL, pentru că asemenea decizie de restructurare a Guvernului nu poate aparţine decât USL. Noi mergem în faţa parlamentarilor USL să cerem un asemenea vot. Mâine anunţăm forma pe care o vedem ca fiind cea mai funcţională pentru anul acesta până în 2016", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici