Precizare a Preşedinţiei: Nu am cerut buget mai mare pentru salarii în comisii. Susţinem varianta propusă de Ministerul Finanţelor

Administraţia prezidenţială precizează că nu a cerut un buget mai mare pentru salarii în comisiile parlamentare de buget-finanţe şi că a susţinut şi susţine în continuare varianta de buget propusă de Ministerul Finanţelor.

178 afișări
Imaginea articolului Precizare a Preşedinţiei: Nu am cerut buget mai mare pentru salarii în comisii. Susţinem varianta propusă de Ministerul Finanţelor

Precizare a Preşedinţiei: Nu am cerut buget mai mare pentru salarii în comisii. Susţinem varianta propusă de Ministerul Finanţelor (Imagine: Shutterstock)

"Observaţiile privind nivelul alocărilor bugetare pentru fondul de salarizare făcute, în timpul şedinţei de joi, 31 ianuarie 2013, a Comisiilor pentru buget - finanţe ale Parlamentului de către ordonatorul principal de credite al Administraţiei Prezidenţiale, doamna consilier de stat Andreia Iana, s-au referit strict la amendamentul la buget depus de domnul deputat UDMR Márton Árpád-Francisc, domnul deputat UDMR Erdei Dolóczki István şi domnul senator UDMR Vegh Alexandru, amendament care propunea diminuarea fondului de salarizare", mai precizează Administraţia prezidenţială.

"Menţionăm că fondul de salarizare al Administraţiei Prezidenţiale pentru anul 2013 nu poate fi similar cu cel al anului 2012 deoarece anul trecut au fost două majorări de salarii (conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2012; de 8% în luna iunie şi de 7,4% în luna decembrie); totodată, mai mulţi angajaţi şi-au depus demisia, au fost eliberaţi din funcţie ori s-au aflat în concediu fără plată în timpul procesului de suspendare a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu", mai precizează Preşedinţia.

Comisiile de buget-finanţe au avizat, joi, bugetul Administraţiei Prezidenţiale pe anul 2013 în forma propusă de Guvern.

Bugetul propus Administraţiei prezidenţiale pentru anul 2013 este de 26.009.000 lei, în timp ce pentru anul 2012 a avut un buget alocat de 27.256.000 lei, iar execuţia preliminată a fost de 22.457.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici