Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei vor discuta marţi, la ora 16:30, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene

Întrevederea de la Strasbourg dintre premierul Viorica Dăncilă şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va avea loc la ora 16.30, ora României, potrivit unui anunţal Executivului.

1326 afișări
Imaginea articolului Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei vor discuta marţi, la ora 16:30, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei vor merge marţi, la ora 16:30, pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene

Ministrul Justiţiei a anunţat că va participa şi el la discuţie. Tudorel Toader a anunţat, luni seară, că îi va cere lui Timmermans să depăşească „faza îngrijorărilor” şi să discute punctual.

„Eu m-am întâlnit cu domnia sa de multe ori. I-am cerut şi îi vor cere şi mâine (marţi, n.r.) să depăşim faza îngrijorărilor, preocupărilor, afectarea statului de drept. Să discutăm punctual: soluţia legislativă cutare nu este bună pentru că... poate fi îndreptată prin modificarea X. Adică să depăşim din enunţurile de principiu, dar care nu au o abordare secvenţială documentată. Vom participa la dezbaterile din Parlament”, a spus Tudorel Toader, la Antena 3.

Discuţia vine în contextul în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situaţia din România, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate". Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiţi ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieşind că aceştia au fost paşnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit şocat când protestatarii au fost bătuţi atunci în Piaţa Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe şi premierul Viorica Dăncilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici