Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă de protocol, la întâlnirea cu primarul Romei | VIDEO

Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă la întâlnirea cu primarul Romei, Virginia Raggi, după ce la întrevederea de luni cu premierul Giuseppe Conte s-a încurcat în protocol. La sediul Primăriei Romei, preşedintele a fost anunţat de gornişti, însă nu s-a oprit să îi salute şi a vrut să urce scările.

3844 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă de protocol, la întâlnirea cu primarul Romei | VIDEO

Pe urmele premierului Dăncilă: Klaus Iohannis a făcut o nouă gafă de protocol, la întâlnirea cu primarul Romei

Astfel, în timp ce gorniştii îi anunţau sosirea la sediul Primăriei Romei, preşedintele Klaus Iohannis nu s-a oprit să salute, conform ceremonialului, şi a vrut să urce pe scări spre intrarea în clădire. Atenţionat de o persoană din mulţimea care a întâmpinat cuplul prezidenţial, Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, s-au oprit şi au dat onorul.

De asemenea, luni, Klaus Iohannis a făcut o gafă de protocol la întâlnirea cu premierul italian Giuseppe Conte. După prima parte a ceremonialului de primire, Preşedintele României s-a întors şi a vrut să plece în interiorul Palatului Guvernului, deşi ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului, în timp ce garda prezenta onorul. După ce prim-ministrul italian l-a avertizat, Iohannis a revenit, iar ceremonialul a continuat.

La întâlnirea de marţi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia, Klaus Iohannis a declarat că fiecare român din Italia reprezintă "un ambasador al României". Şeful statului a "recunoscut cu oarecare invidie" că Roma este cel mai frumos oraş din lume.

Preşedintele României efectuează în aceste zile o vizită de stat în Italia. Acesta a avut, luni, întrevederi cu premierul, Giuseppe Conte, şi cu şeful statului italian Sergio Mattarella.

Marţi, şeful statului a avut convorbiri cu şeful Camerei Deputaţilor, Roberto Fico şi întâlniri cu reprezentanţii Confederaţiei patronatelor italiene, primarul Romei, Virginia Raggi, şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti în Italia, la care a participat şi edilul Romei.

Iohannis se va întâlni miercuri, de la ora 10.00, ora României, cu edilul oraşului Napoli, Luigi De Magistris, la sediul Primăriei Napoli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici