Video Apelul lui Iohannis: Să îi protejăm pe cei din categoriile vulnerabile, pensionarii. Lăsaţi-i între 11 si 13 să îşi facă aprovizionarea/ Cerere adresată antreprenorilor români

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, că îi îndeamnă pe producătorii autohtoni să vină cu idei către guvernanţi, pentru că, în contextul crizei de echipamente medicale provocată de pandemia de coronavirus, se doreşte promovarea produselor româneşti. Apelul lui Iohannis s-a îndreptat şi către cetăţeni, şeful statului solicitând românilor să lase magazinele libere între 11-13, singurul interval de timp permis pensionarilor să-şi facă aprovizionarea.

22154 afișări
Klaus Iohannis a avut luni o şedinţă cu mai mulţi membri ai Cabinetului Orban la Palatul Cotroceni pe tema coronavirusului, care s-a încheiat în urmă cu scurt timp. Preşedintele a discutat despre epidemia de COVID-19 cu miniştrii Finanţelor, Economiei, Apărare, Fonduri Europene şi Transporturi. 
 
Concluziile şedinţei, prezentate de şeful statului. Principalele declaraţii:
 
- Din păcate azi în Romania avem aproape 2000 de cazuri de persoane infectate cu Covid 19. Dragi romani, e deja foarte mult si trebuie împreuna să ne străduidm mai mult. E nevoie sa respectam mai mult indicatiile autoritatilor.
 
- Evitati contactul fizic. Trebuie sa reusim împreuna să îngrădim răspândirea acestui virus. Cei mai vulnerabili sunt persoanele peste 65 de ani
 
- Autoritatile si-au facut treaba. Vă rog pe toti sa ii protejam pe cei din categoriile vulnerabile. Haideti sa i protejam pe pensionarii nostri.
 
- Comerciantii au primit indicatii de la autoritati sa serveasca persoanele care in alt interval nu pot iesi din casa. Lasati intre 11 si 13 pensionarii sa isi faca aprovizionarea.
 
- Haideti sa lasam intre 11-13 persoanele peste 65 de ani sa isi faca cumparaturile.
 
-Am avut o şedinţă cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi am discutat despre materialele de protecţioe, despre măşti, halate şi aşa mai departe. În lume, se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. În acest fel, am început deja cu câteva sătpămâni în urmă să identificăm producători româneşti, producători români care vin şi oferă astfel de materiale.
 
- Primele rezultate nu au întâziat să apară. Am aflat astăzi (luni - n.red.) că deja există producători de ai noşti care s-au reprofilat, care vor produce măşti, alţii vor produce halate de protecţie pentru medici, alţii deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru secţiile de urgenţă.
 
- În acest fel, ne ocupă şi acest segment şi cu această ocazie mă adresez antreprenorilor noştri: fiţi proactivi, veniţi cu idei către gurvenanţi, fiindcă suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă cu precădere. Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste materiale, avem această oportunitate
 
- Haideti sa respectam normele stabilite de autoritati pentru ingradirea acestui virus.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a avut azi de la ora 12:30, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor luate de Guvern pentru gestionarea epidemiei COVID-19.

La şedinţă au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor, Vasile Cîţu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.
 
La ora 14.00, şeful statului susţine o declaraţie de presă care va fi transmisă LIVE pe www.mediafax.ro şi pe pagina noastră de Facebook. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici