Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, despre europarlamentare: Crin Antonescu şi Vasile Blaga, legaţi ombilical de USL şi de tăierea pensiilor

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a declarat, că prin candidaturile lui Crin Antonescu şi Vasile Blaga la alegerile europarlamentare, partidul aduce în opinia publică două subiecte pe care formaţiunea le-ar vrea uitate, respectiv USL şi tăierea pensiilor.

2478 afișări
Imaginea articolului Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, despre europarlamentare: Crin Antonescu şi Vasile Blaga, legaţi ombilical de USL şi de tăierea pensiilor

Sursa foto: Twitter @1Dimitrio

"Uitaţi astăzi ce greşeală ne pregătim noi să facem la PNL. O altă greşeală. Venim cu o listă pentru europarlamentare cu persoane, care altfel au multe calităţi, Crin Antonescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban. Crin Antonescu. De numele lui se leagă una dintre cele mai negre pagini din istoria partidului, USL. Astăzi noi suntem duşmani cu PSD, acum câţiva ani eram în alianţă. Aducem în discuţie, în opinia publică, un subiect pe care îl vrem uitat, USL. Domnul Crin Antonescu ar putea să fie un ambasador extraordinar al României. Avem vreo 12 posturi libere de ambasador, din câte ştiu, sau 14 posturi libere. Noi venim acum la primele alegeri. Noi avem şi adversari, nu numai prieteni. Se va bate monedă pe USL şi pe tăierea pensiilor. Crin Antonescu şi Vasile Blaga sunt legaţi ombilical de aceste două nerealizări ale partidului. De ce să aducem în opinia publică? Nu sunt atâtea posturi pe care să le oferim unor oameni capabili, cu calităţi?", a afirmat Viorel Cataramă, marţi seară la Realitatea Tv.

Liberalul a adăugat că îi apreciază pe Crin Antonescu şi Vasile Blaga şi consideră că sunt persoane foarte onorabile cu multe calităţi, însă privind pragmatic candidaturile celor doi nu maximizează şansele de câştig ale partidului la europarlamentare. Cataramă a mai precizat că există multe alte posturi care pot fi oferite foştilor lideri ai PNL, cum ar fi, lui Crin Antonescu, postul de ambasador.

"De ce trebuie să aducem în dezbaterea opiniei publice aceste schelete pe care le dorim cât mai mult ascunse în dulap? Eu sunt om de afaceri. Sunt eficient şi pragmatic. Vreau să maximixez câştigul. Nu să îmi compromit şansele. Asta e tot. Şi Crin Antonescu şi Vasile Blaga sunt persoane foarte onorabile, cu multe calităţi, dar găsim atâtea posturi pe care să le oferim. De ce trebuie aducem în prim planul opinie publice, în campania electorală lucruri care nu ne fac plăcere şi care ne creează şi ne-au creat deservicii? Pentru că, din cauza tăierii pensiilor, PDL de la 37% a ajuns la 13%. E o realitate incontestabilă. O greşeală care s-a făcut pentru că atunci trebuia devalorizată moneda naţională, nu tăiată pensia. Dar e o altă chestiune. De ce să ne legăm la cap atunci când nu ne doare şi când sunt atâtea posturi libere? Repet, eu nu am nimic cu ei, personal. Toţi sunt prietenii mei. Eu vreau pragmatism şi eficienţă. Câştig maxim pentru PNL. Atâta tot", a explicat Cataramă.

Foştii lideri ai partidului Alina Gorghiu, Crin Antonescu şi Vasile Blaga au anunţat şi ei că vor să candideze pe lista PNL la alegerile europarlamentare. De asemenea, europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat, luni, că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de membru al Parlamentului European.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici