PSD, replică după ce Cîţu a vorbit despre ratingul României: Ei se laudă şi economia se scufundă

PSD vine cu replica după ce Cîţu a vorbit despre ratingul României: „Ei se laudă şi economia se scufundă”.

1268 afișări
Imaginea articolului PSD, replică după ce Cîţu a vorbit despre ratingul României: Ei se laudă şi economia se scufundă

Sursa foto: Mediafaxfoto

PSD vorbeşte despre 5 realităţi ale economiei româneşti pe care Guvernul demis „uită” să le spună:

  • România – Campioană europeană la creşterea preţurilor la energie: 40% dintre gospodării deja nu îşi pot achita facturile la întreţinere.
  • România – Cea mai mare inflaţie din ultimii 11 ani: Puterea de cumpărare a scăzut cu 14%.
  • România – record istoric la îndatorare: peste 57 miliarde euro împrumutaţi în 2 ani de guvernare.
  • România – record istoric la deficitul comercial: 14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde faţă de perioada similară din 2020).
  • România – Campioana europeană la dobânzile împrumuturilor: Dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE.

Perspectiva solidă de creştere economică bazată pe sectorul privat dinamic, folosirea fondurilor din „Next Generation EU” şi includerea reformelor în PNRR au stat la baza reconfirmării ratingului României de către Standard&Poor's şi Moody’s, spune Florin Cîţu.

„Avem două veşti foarte bune pentru România în contextul crizei economice globale. În primul rând, agenţia de rating Standard&Poor's a reconfirmat ratingul de ţară al României şi a menţinut perspectiva la stabilă. Vestea foarte bună vine de la cealaltă agenţie de rating, tot americană, Moody’s, care îmbunătăţeşte perspectiva României de la negativ la stabil şi bineînţeles reconfirmă ratingul de ţară. În acest context de criză economică România a reuşit această performanţă, să convingă agenţiile de rating americane să arate o perspectivă stabilă pentru economie”, a declarat, sâmbătă, premierul interimar Florin Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici