Video Raed Arafat, după audierea de la Parchetul General: Am fost în Minister. Nu s-a discutat de tentativă de lovitură de stat | VIDEO

Raed Arafat a declarat, vineri, după audierea de la Parchetul General, că la şedinţele la care a participat înainte de protestul din 10 august, nu se cunoştea că situaţia de la miting va escalada sau că va avea loc o tentativă de lovitură de stat.

598 afișări

„Discuţiile au fost toate despre coordonarea activităţii de intervenţie pentru situaţii de urgenţă. Asta a fost discuţia: unde eram, cum am făcut, pregătirea - acestea au fost singurele discuţii. Nu pot să spun absolut niciun reproş. Iar în calitate de martor, nu pot să dau amănuntele discuţiei”, a spus Raed Arafat, despre discuţia cu procurorii militari de la Secţia Militară a Parchetului General.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că, la şedinţele la care a participat, înainte de protestul din 10 august, nu s-a pus problema unei tentative de lovitură de stat.

„Nu s-a discutat aşa ceva, cel puţin atunci. Nici vorbă. Chiar nu se ştia că va apărea situaţia care va apărea, la şedinţele la care am participat. (...) Centrul de comandă este pe componente şi e unul integrat, depinde de situaţie. Eu am fost în Minister şi am fost în componenta de situaţie de urgenţă. În componentă pentru situaţie de urgenţă am fost eu, împreună cu inspectorul şef ISU şi alţi colegi de la DSU, care unii dintre ei acolo au locul de muncă 24/24. E un centru activ tot timpul”, a mai spus Raed Arafat.

Acesta a mai spus că, la mitingul din 10 august, au fost 34 de echipaje medicale.

„Iniţial, am avut 17 echipaje, din care trei, cu medic. După ce a escaladat situaţia, au fost suplimentate până la 33-34 de echipaje. Iniţial, am avut trei medici pe maşini, restul, personal paramedical. După completarea echipajelor, am ajuns la zece medici şi restul echipaje paramedicale. (...) S-a dat propunerea de suplimentare când a crescut numărul peersoanelor care se prezentau. Propunerea mi-a dat-o inspectorul-şef al ISU Bucureşti. Dar suplimentarea nu a fost deodată, ci treptat, câte trei echipaje. (...) Cel puţin la nivelul structurilor care au invervenit din partea noastră, au fost oameni expuşi, pentru că au lucrat şi ei în condiţii fără mască de protecţie. Nu am informaţii ca cineva să fi suferit pe o durată care să necesite îngrijiri medicale. Cel puţin nu mi s-a adus la cunoştinţă.”, a mai spus Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici