PIB-ul României, creştere de 6% în 2021. Reacţia lui Florin Cîţu după estimările Fondului Monetar Internaţional: „Veşti fantastice”

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după ce FMI a prezentat marţi prognoza economică actualizată, conform căreia PIB-ul României ar urma să aibă o creştere de 6,0% în 2021: „Veşti fantastice pentru toţi românii”.

1106 afișări
Imaginea articolului PIB-ul României, creştere de 6% în 2021. Reacţia lui Florin Cîţu după estimările Fondului Monetar Internaţional: „Veşti fantastice”

„FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană”, a scris pe Facebook premierul.

Acesta susţine că economia României se află pe o direcţie de creştere sustenabilă „şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”.

„Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre”, a mai scris Florin Cîţu.

În schimb, Marcel Ciolacu vede altfel lucrurile. Liderul PSD spune că, de fapt, creşterea economică prognozată de FMI este „doar pe hârtie şi pentru camarila de dreapta” şi anunţă „viitoare taxe mărite”.

Fondul Monetar Internaţional a prezentat marţi prognoza economică actualizată. După ce a înregistrat o scădere economică de 3,9% în 2020, PIB-ul României ar urma să aibă o creştere de 6,0% în 2021 şi de 4,8% în 2022, potrivit proiecţiilor Fondului Monetar Internaţional.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici