REFERENDUM 2012 - Cum se pregăteşte PSD pentru vot: "Dacă la ora 17, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%... acţionăm în forţă" - AUDIO

Sub pretextul unei inspecţii prin sondaj, Gândul a contactat 14 primari USL de la care am aflat ce tactică vor folosi in scopul de a obţine cât mai multe voturi pentru a valida referendumul şi pentru a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu.

2571 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012  - Cum se pregăteşte PSD pentru vot: "Dacă la ora 17, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%... acţionăm în forţă" - AUDIO

REFERENDUM 2012 - Cum se pregăteşte PSD pentru vot: "Dacă la ora 17, la secţia 93 să zicem, nu s-a ieşit decât 40%... acţionăm în forţă" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Reportajul "sub acoperire" din tabăra PSD vine după ce, la începutul săptămânii, gândul a publicat un material asemănător, realizat în tabăra PDL, în care arătam cum primarii acestui partid încearcă să-i ţină pe oameni departe de urne.

Un primar din Bistriţa-Năsăud a povestit că va folosi chiar şi maşina primăriei pentru a transporta alegătorii. Un viceprimar din Vrancea a relatat reprezentantului de la centru că are o organigramă cu 50 de persoane care vor duce votanţii la urne. Primarul comunei Rugineşti (Vrancea) a raportat fără echivoc că le va ordona concetăţenilor să voteze "DA" la referendum. Unii primari au cerut de la organizaţia centrală benzină pentru maşini sau bani pentru rachiul şi plăcintele ce urmează să fie împărţite în ziua votului.

Pentru a primi răspunsuri cât mai sincere din partea primarilor USL, am apelat la un sondaj incognito. Am sunat 14 filiale ale USL din ţară în numele organizaţiei centrale pentru a verifica modul în care gestionează votul de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Acesta a fost textul standard pe care l-am utilizat: "Buna ziua! Sunt Horia Panait, raportor la structura centrala a partidului. Din ordinul conducerii v-am sunat pentru a face o inspecţie prin sondaj a modului în care s-au pregatit filialele locale pentru votul de duminică. Vă rog să ne spuneţi cum veţi proceda pentru ca alegătorii să se prezinte la vot în număr cât mai mare şi să voteze pentru suspendare!"

"Facem cum ne-a învăţat Dragnea. Dacă e nevoie ducem oamenii şi cu Loganul primăriei - are opt locuri"

Primarul Venig Roland, edilul orasului Sângeorz-Băi (Bistriţa-Năsăud), a răspuns presupusului raportor PSD în timp ce era în şedintă cu membrii Biroului Electoral şi cu reprezentanţii MAI. Reprezentantul USL a raportat că a organizat oamenii care se ocupă de transport pe secţiile de votare. "Mergem seara la oameni, în jurul orei 22. Vedem cine, cum sunt, ce feţe au. În funcţie de cum se prezintă mergem noi după ei. Nu vrem să facem vâlvă. Ideea este să ducem cât mai mulţi. Facem exact cum ne-a învăţat Dragnea. Suntem echilibraţi cu maşini pe secţiile de votare. Avem cam cinci autoturisme ale membrilor de partid. Dacă nu ne ajung, ducem şi cu Loganul de la primarie. E un Logan bun, cu opt locuri. Noi vrem să ducem cât mai multă lume, nu neapărat cum să voteze".

 

Citeşte continuarea reportajului sub acoperire din mijlocul armatei PSD pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici