REFERENDUM 2012 - PDL-ul desenează harta turismului electoral. Unde susţin democrat-liberalii că "nu au existat alegeri, ci un jaf USL"

Democrat-liberalii îi numără de două zile pe aşa zişii turişti electorali la referendum 2012. PDL centralizează până vineri datele cu votanţii de pe listele suplimentare din fiecare judeţ, pe care au fost înscrişi cei care nu au votat pe 29 iulie în localitatea de domiciliu.

852 afișări
Imaginea articolului REFERENDUM 2012 - PDL-ul desenează harta turismului electoral. Unde susţin democrat-liberalii că "nu au existat alegeri, ci un jaf USL"

REFERENDUM 2012 - PDL-ul desenează harta turismului electoral. Unde susţin democrat-liberalii că "nu au existat alegeri, ci un jaf USL" (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit analizelor parţiale ale democrat-liberalilor, aproape în fiecare judeţ numărul celor care au votat pe liste suplimentare sare de zece mii.

Dacă în Braşov, judeţ turistic, pe listele suplimentare au votat în jur de 10.000 de persoane, potrivit estimărilor PDL, în Dolj, care a înregistrat o prezenţă de 53,82% raportată de BEC, între 60 şi 70.000 de persoane au votat pe listele suplimentare. "În peste 60 de localităţi s-a votat dintr-o localitate în alta. În judeţul Dolj, nu au existat alegeri, ci un jaf făcut de USL. În multe localităţi reprezentanţi ai poliţiei s-au dus şi le-au spus oamenilor să se ducă la vot pentru că, dacă nu o fac, vor fi amendaţi. De asemenea, toţi oamenii din zona rurală au fost ameninţaţi că nu o să mai beneficieze de subvenţii şi de venitul minim garantat. În comuna Galicea Mare, de exemplu, au fost făcute în jur de 200 de cereri pentru urna mobilă, însă s-a constatat că nimeni e fapt nu făcuse cererea pentru că oamenii veneau dimineaţa la vot. Noi am făcut 34-38 de plângeri penale, dar au fost cazuri în care cei care sunau la 112, ei erau cei anchetaţi de poliţie", a declarat, pentru gândul, deputatul PDL de Dolj Gelu Vişan.

În Mehedinţi, judeţ clasat pe locul doi la prezenţă cu 70,46%, democrat-liberalii au contabilizat peste 23.000 de persoane care au votat pe listele suplimentare. Deputata PDL Doiniţa Chircu a declarat, pentru gândul, că au existat în jur de 20 de cazuri în care primarii din anumite localităţi au interzis punerea la dispoziţia reprezentanţilor PDL copii de pe listele suplimentare.

Şi la Vaslui, la o prezenţă de 45,97%, liderii democrat-liberali estimează că aproximativ 30.000 de persoane au ales să participe la referendum în alte localităţi decât cele de domiciliu.

"Cred că se va ajunge la 30.000 după ce vom finaliza analiza. Până acum avem în jur de 25.000, dar nu ni s-au dat toate listele suplimentare. Din ce am constat, au votat pe liste suplimentare în special oameni din judeţe vecine, Galaţi, Vrancea, Iaşi şi Neamţ. De exemplu, într-o secţie de vot în comuna Blăgeşti erau înscrişi în listele electorale 300 de persoane, dintre care au votat 50. 179 au votat pe listele suplimentare şi erau din Galaţi. De obicei asta s-a întâmplat în localităţi mai îndepărtate de drumuri judeţene sau naţionale", a declarat, pentru gândul, liderul PDL Vaslui, Dan Marian.

În Giurgiu, unde prezenţa a fost de 60,67%, pe listele suplimentare au fost înregistrate aproximativ 10.000 de persoane, a declarat, pentru gândul, liderul filialei Bogdan Cantaragiu.

Citeşte mai multe despre turismul electoral de la referendum pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici