România s-a aliniat prevederilor europene privind protecţia muncitorilor. Două directive europene, transpuse integral în legislaţia naţională

Guvernul a aprobat joi transpunerea în legislaţia naţională a două Directive europene, una pentru actualizarea listei medicamentelor şi echipamentelor medicale de la bordul navelor sub pavilion românesc, iar cea de-a doua pentru îmbunătăţirea continuă a protecţiei lucrătorilor la locul de muncă.

3287 afișări
Imaginea articolului România s-a aliniat prevederilor europene privind protecţia muncitorilor. Două directive europene, transpuse integral în legislaţia naţională

Guvernul s-a aliniat prevederilor europene privind protecţia muncitorilor. Două directive europene, transpuse integral în legislaţia naţională

Guvernul a aprobat joi două acte normative în vederea transpunerii integrale în legislaţia naţională a două Directive europene, una dintre ele necesară pentru actualizarea listei medicamentelor şi echipamentelor medicale de la bordul navelor care navighează sub pavilion românesc, iar cea de-a doua pentru îmbunătăţirea continuă a protecţiei lucrătorilor la locul de muncă, anunţă Ministerul Muncii.

Astfel, pentru transpunerea integrală a Directivei (UE) 2019/1834, Guvernul a modificat HG nr.1007/2006, în scopul introducerii de noi medicamente şi echipamente medicale pe lista celor prevăzute în prezent pentru aprovizionarea şi dotarea medicală a fiecărei nave care arborează pavilion românesc, dar şi pentru eliminarea celor care nu mai sunt de actualitate.

A doua Hotărâre aprobată de Executiv modifică şi completează HG nr.1048/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie la locul de muncă, în vederea transpunerii Directivei (UE) 2019/1832. Modificările aduse HG nr.1048/2006 vizează adaptări de natură pur tehnică, în vederea protecţiei lucrătorilor, ca politică de îmbunătăţire continuă a condiţiilor de muncă, asumată de România în calitate de stat membru al UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici