S-au pus de acord asupra bugetului Capitalei. Nicuşor Dan: „Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar”

  • Bugetul Capitalei va fi redus cu un miliard la propunerea USR-PLUS, formaţiune care anunţă că nici aşa nu este o variantă realistă.
  • Viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu spune că copreşedinţii USR PLUS Bucureşti vor propune aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget.
  • Nicuşor Dan: „Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală.”
  • Horia Tomescu: „O spunem foarte clar: bugetul în această variantă îmbunătăţită nu este încă unul realist.”
949 afișări
Imaginea articolului S-au pus de acord asupra bugetului Capitalei. Nicuşor Dan: „Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar”

S-au ous de acord asupra bugetului. Nicuşor Dan: „Bugetul Capitalei a ajuns la o formă acceptată de toată lumea”

Discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progrese, fiind convenite o serie de ajustări la proiectul de buget, la o formă acceptată de toată lumea, anunţă pe Facebook primarul general al Capitalei Nicuşor Dan.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală şi pentru a elimina datoriile şi problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăţi abordarea în chestiunile bugetare.

Susţin de aceea sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realism maxim în privinţa chestiunilor dificile.

Mulţumesc liderilor şi reprezentanţilor USR PLUS, PNL şi PMP pentru contribuţia la găsirea unei soluţii. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei şedinţe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a scris primarul.

Viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu anunţă tot pe Facebook că varianta de buget  rezultată în urma ultimelor discuţii este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

„O spunem foarte clar: bugetul în această variantă îmbunătăţită nu este încă unul realist. Şi eu şi colegii mei avem încredere că prin rectificări bugetare succesive vom aduce proiecţia bugetară de astăzi cât mai aproape de realitate. Pe termen mediu şi lung, este evident că nu putem continua aşa. „Reţeta Firea” a adus oraşul în faliment. Aprobarea acestui buget nu face decât să câştige timp, timp pe care coaliţia de la Bucureşti trebuie să îl folosească pentru reforme reale şi accelerate.”, scrie viceprimarul Capitalei.

Aprobarea acestui buget, în această formă, este doar depăşirea unui punct mort. Însă de a doua zi, primarul general şi partidele care formează majoritatea în Consiliul General trebuie să identifice soluţii şi să urmeze un plan de măsuri concrete de echilibrare în mod real a bugetului. Mai clar: trebuie să identifice surse de venituri reale sau să ajusteze cheltuielile prioritizând ceea ce este esenţial pentru bucureşteni şi pentru dezvoltarea oraşului. USR PLUS susţine eliminarea risipei în cadrul companiilor municipale, a subordonatelor şi limitarea cheltuielilor de funcţionare ale Primăriei Generale”, mai scrie Tomescu.

Horia Tomescu adaugă că actuala coaliţie care îi oferă primarului Nicuşor Dan majoritatea în Consiliul General nu funcţionează aşa cum ar trebui, iar angajamentele luate înainte de alegeri nu au fost respectate. „Săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri pentru a reaşeza colaborarea de care avem nevoie pentru a ne îndeplini angajamentele asumate în faţa bucureştenilor acum şapte luni”.

Deputatul PNL Violeta Alexandru scrie despre eficientizarea cheltuirii banilor publici. „Trebuie să accelerăm măsurile concrete pentru închiderea companiilor municipale. Sunt 2 proiecte de Hotărâri pentru închiderea companiilor municipale depuse de PNL Bucureşti care aşteaptă să fie votate. Lucrăm la a treia”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Bugetul Capitalei a fost respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicuşor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dan,
buget,
capitala

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici