SCANDALUL privind revocările lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache continuă în Camera Deputaţilor: "Domnule preşedinte ilegal"/ "Numai boii sunt consecvenţi".

Declaraţia referitoare la "Numai boii sunt consecvenţi", din ştirea anterioară, a fost făcută de liderul deputaţilor PSD Dan Suciu, nu cum a fost atribuită iniţial liberalului Florin Roman.

3700 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL privind revocările lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache continuă în Camera Deputaţilor: "Domnule preşedinte ilegal"/ "Numai boii sunt consecvenţi".

SCANDAL privind revocările lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache continuă în Camera Deputaţilor: "Domnule preşedinte ilegal"/ "Numai boii sunt consecvenţi"

Scandalul privind revocărilor lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache au continuat miercuri, în Camera Deputaţilor, alesul PNL Raluca Turcan acuzând PSD că vrea falsificarea stenogramelor de săptămâna trecută.

"Considerăm obligatorie prezentarea stenogramelor şedinţei trecute astfel încât să poată fi prezentate şi tipărite în MO deciziile luate de Camera Deputaţilor prin vot demeocratic. Aşa cum am făcut referire la art 27 şi 28, se interzic conducerea şedinţelor de către persoanele pentru care se supune la vot revocarea. Nicio procedură de vot final atâta timp cât pe lista de vot final nu se află revocările", a spus Raluca Turcan.

Deputatul PNL a cerut supunerea la votul final a solicitărilor de revocare din şedinţa trecută.

"Domnul preşedinte ilegal nu îmi faceţi o favoare. Se intenţionează falsificarea stenogramelor de şedinţă, ceea ce este un abuz la care doar nişte infractori pot să apeleze. Sunteţi ilegali", a mai spus Turcan.

Răspunsul lui Florin Iordache: "Pe stenograme pot fi citite hotărârile care respectă regulamentul. Cu număr de deputaţi prezenţi. Colegii care nu doresc să participe, să acţioneze în consecinţă".

„Îi rog pe colegii mei de la PSD să fie calmi şi înţelegători pentru că domnii şi doamnele de la PNL şi de la Opoziţie trebuie să-şi facă numărul pe care l-au făcut săptămâna trecută şi nu le-a ieşit. Vor să o facă şi astăzi pentru că altfel tot ceea ce au construit ei spătămâna trecută după pregătiri minuţioase era în van. Vreau să citez ceva „În politică doar boii sunt consecvenţi”. Stimaţi Colegi, nu mai fiţi consecvenţi în ceva ce nu v-a ieşi şi vreau să îmi aduc aminte de ce spunea antevorbitoarea mea: proiect adoptat democratic. Cum Doamne s-a adoptat ceva în Camera Deputaţilor democratic în condiţiile în care aţi venit cu boxe paralele şi microfoane paralele şi aţi numărat dvs. Dvs aţi votat şi acum ne spuneţi nouă că vrem să falsificăm stenograma. Sunteţi într-o gravă eroare”, a spus Dan Suciu, liderul deputaţilor PSD

Liberalii au cerut, săptămâna trecută, revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al forului, însă acesta din urmă a acuzat că nu se respectă regulamentul.

Iordache către Opoziţie: Matematica se învaţă la clasa pregătitoare. Avem majoritate în Parlament

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, la sfârşitul plenului de miercuri, că prin legile votate s-a demostrat că PSD- ALDE are majoritate calificată, adăugând că „matematica se învată la clasa pregătitoare” în contexul în care Opoziţia acuza că nu există majoritate în CD.

”Stimaţi colegi, Cu zero de la USR, cu zero de la PMP, cu zero de la PNLam reuşit astăzi să votăm cu 200 de voturi, nu cu 165 de voturi. Luaţi aminte”, a declarat liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, la finalul şedinţei de plen.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a completat: „S-a demostrat că avem majoritate calificată peste 165 de voturi. (...) Matematica se învată la clasa pregătitoare. Vă mulţumesc”

Suciu a precizat, la Parlament, că legea pensiilor şi legea privind evaziunea fiscală nu a figurat pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor din cauza „unor chestiuni de regulament”.

„Vreau să spun foarte clar că decizia de a nu figura legea peniilor şi evaviunea fiscală pe ordinea de zi nici la dezbateri nici la vot se datorează unei chestiuni foarte simple de regulament. Şi acelaşi lucru o să-l spun cum l-am spus şi săptămâna trecută - cele două proiecte nu figurau pe ordinea de zi aprobată de Biroul Permanent. Prin urmare, ca aceste două proiecte să fie pe ordinea de zi era nevoie de acordul unnanim al liderilor de grup”, a declarat Daniel Suciu, la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici