Sebastian Grapă, senatorul USL cu indemnizaţia tăiată pentru că nu şi-a plătit din 2008 taxele locale

Executările silite nu ocolesc nici Parlamentul. La trei luni după instalarea la Casa Poporului, unui senator din noul val i s-a pus poprire pe indemnizaţia de parlamentar pentru că nu şi-a plătit în ultimii patru ani nici taxele locale, nici locul de parcare.

648 afișări
Imaginea articolului Sebastian Grapă, senatorul USL cu indemnizaţia tăiată pentru că nu şi-a plătit din 2008 taxele locale

Sebastian Grapă (Imagine: Facebook)

Împricinatul este Sebastian Grapă, fost PSD-ist, fost PDL-ist şi actual liberal, senator de Făgăraş. Chiar dacă datoriile sale în nume propriu faţă de Primăria Făgăraş au ajuns la 37.204 lei, iar primarul Sorin Mănduc a trecut peste colegialitatea de partid cerându-i executarea silită, domnul Grapă nu le recunoaşte.

Din fotoliul său de parlamentar, are însă o idee: retrogradarea Făgăraşului de la municipiu la oraş, prin lege, în aşa fel încât taxele şi impozitele locale ale cetăţenilor să scadă cu 25%. Chiar dacă aşa scad şi sumele de bani pe care municipiul le primeşte acum de la Guvern.

Episodul 1 - Domnul Grapă, mai presus de taxe

În declaraţia de avere, domnul Grapă nu are multe de spus. Nu are casă în nume propriu, deci nici taxe de plătit. Proprieteţile îi sunt, în cea mai mare parte, trecute pe firmă. Are în schimb un Mercedes S 500, din 2006 pentru care s-au acumulat datoriile pe numele său.

Situaţia la zi, transmisă gândul de Primăria Făgăraş după o somaţie pentru depăşirea termenului din lege, arată că domnul Grapă şi soţia, Maria-Monica, datorează bugetului local 37.204 lei doar din impozitele şi penalizătile acumulate pentru maşină şi pentru locul de parcare, inclusiv majorările de 1.763 de lei, calculate pe 22 aprilie. După mai bine de patru ani de neplată, timp în care senatorul de azi a condus judeţul Braşov din postura de consilier judeţean PNL, Primăria Făgăraş a primit nişte bani, în două tranşe: 733 de lei pe 10 ianuarie şi 55 de lei o săptămână mai târziu, pe 16 ianuarie 2013.

Citeşte materialul integral despre senatorul Sebastian Grapă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici