Iohannis, după şedinţa de la Cotroceni: ”Ştim că vor veni vremuri şi mai grele” / Mesajul preşedintelului pentru suceveni

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, de la ora 13.00, cu premierul Ludovic Orban, şi miniştrii Marcel Vela, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a discuta despre gestionarea epidemiei COVID-19.

7036 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după şedinţa de la Cotroceni: ”Ştim că vor veni vremuri şi mai grele” / Mesajul preşedintelului pentru suceveni

Şedinţă la Cotroceni pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel, marţi, către locuitorii oraşului Suceava şi către cei din zona limitrofă să respecte măsurile luate de autorităţi, pentru a se proteja de virus. Suceava şi opt comune limitrofe sunt în carantină.
 
Preşedintele României a transmis că locuitorii din Suceava, aflaţi în carantină, nu sunt singuri şi toţi românii sunt alături de ei.
 
„Dragi suceveni, decizia autorităţilor este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteţi singuri, suntem cu toţii în gând alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava şi comunele din jur să şi ajungă acolo. Însă, vă rog din suflet, respectaţi ceea ce autorităţile impun. Respectaţi normele de deplasare, respectaţi normele de igienă, respectaţi normele de distanţare socială. Nu ieşiţi din casă decât atunci când este absolut necesar. Când vă întâlniţi cu alte persoane, evitaţi orice contact fizic, nu vă daţi mâna, nu vă îmbrăţişaţi. Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja şi pentru a îngrădi răspândirea virusului. Nu uitaţi, suntem alături de voi”, a transmis Iohannis.
 
Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat luni seara că prin ordonanţa militară nr. 6 se instituie carantina asupra oraşului Suceava şi a zonelor limitrofe, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

 

Potrivit articolului 1 din Ordonanţa Militară, „Se instituie pe perioada stării de urgenţă, măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei”.

Cele mai importate declaraţii făcute de preşedintele Klaus Iohannis:

Impreuna vom trece peste aceasta perioada grea.
 
Fiecare romant trebuie sa respecte regulile de igiena si de distantare sociala asa cum sunt cerute de autoritati.
 
In finalul sedintei am discutat masurile de protectie sociala care se impugn in aceasta perioada. Am solicitat sa ne ocupam cu precadere de categoriile mai vulnerabile.
 
Am discutat renunerearea pentru somajul tehnic, situatia in caminele de batrani si in alte cazuri unde sunt sitatii speciale.
 
Lucrurile se misca. Autoritatile s-au miscat. Am solicitat sa se faca peste tot in spitale instructajul personalului. Am solicitat celor responsabili sa lamureasca alocarile bugetare pentru spitale.
 
Stiu ca nu este simplu si stim ca vor veni vremuri si mai grele noi autoritatile si politicienii vom face tot ce ne este nevoie. Din pacate vor veni zile si mai grele. Noi, politicienii, vom face tot ce putem.
 
Tocmai am incheiat o sedinta. Am discutat situatia din Suceava si toti suntem constienti  de seriozitatea pasului care s-a facut. Am incheiat o intrunire cu Guvernul am discutat situatia din Suceava si suntem constienti de gravitatea masurii si de sitauatia din spitale vreau sa asigur medicii ca noi ne facem treaba.
 
Incep cu un gand bun pentru suceveni. A fost necesara carantinarea zonei Suceava. Aceasta masura a fost luata la timp, a fost necesaa. Decizia autoritatile e cea corecta. Dragi suceveni, nu sunteti singuri. Suntem alaturi de voi.  Aceste masuri sunt necesare pentru a ingradi raspandirea virusului. Suntem alaturi de suceveni un gand bun si o incurajare pentru medici si intregul personal medical dar voi sunteti in prima linie toti roamenii se uita la voi cu speranta si incredere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici