Senator PNL: Deficitul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate este de două miliarde de lei

Senatorul PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, că în şase luni deficitul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a ajuns la două miliarde de lei. Liberalul a adăugat că CNAS este mâncată din interior de corupţie şi incompetenţă, iar cadrurile de sănătate nu funcţionează de 33 de zile.

159 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Deficitul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate este de două miliarde de lei

Senator PNL: Deficitul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate este de două miliarde de lei

„ Cardul de sănătate nu funcţionează de 33 de zile! Ministrul sănătăţii este bine mersi. Că orice PSD-ist de frunte apare doar când trebuie să se laude cu ceva. Când este vorba să-şi asume dezastrul în domeniul pe care îl adminstreaza tace! CNAS este o schemă piramidală mâncată din interior de corupţie şi incompetenţă. Ceea ce vedem acum că se întâmplă cu cardul de sănătate este evenimentul care anunţă falimentul total. După doar 6 luni deficitul la Fondu Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate este de două miliarde de lei”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Senatorul liberal a adăugat că în timp ce cardurile de sănătate nu funcţionează, sistemul fiind „un dezastru” care costă bani, ministrul Sănătăţii susţine ideea achiziţionării unui leac miraculos din Cuba, de 1.5 miliarde de lei.

„Să recapitulăm: în fiecare luna după două sau trei zile se termină sumele alocate de asigurate de CNAS prin contractele cadru. După ce se termină acese sume pacienţii plătesc serviciile. Nu vă este ruşine? Cetăţenii plătesc contribuţii şi voi le furaţi banii?; cardul de sănătate este un dezastru care costă bani şi nu funcţionează. Acest lucru este premedidat din punctul meu de vedere. Doar aşa puteţi să mai furaţi ceva; deficit la FNUAS ceea ce înseamnă imprumturi şi dobânzi pentu a acoperi gaură. În tot acest timp ministrul sănătăţii ne spune că este bine să dăm 1.5 miliarde dolari pe un leac miraculos penru cancer din Cuba. PSD-istilor şi ALDE-istilor, guvernarea nu vine doar cu sinecuri pentru voi şi familiile voastre. Vine şi cu responsabilităţi. Asumaţi-vă că aţi distrus România!”, a adăugat Cîţu.

CNAS a anunţat că specialiştii încă lucrează pentru a remedia problemele la sistemul informatic şi, până când neregulile nu vor fi rezolvate integral, nu va fi declarată încetarea stării de indisponibilitate şi vor rămâne în vigoare excepţiile de la termenele de raportare a serviciilor medicale.

Pe 10 iulie 2019, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţa oficial că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, în 22 iulie, că raportul întocmit în urma controlului de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate va fi depus pe masa procurorilor DNA deoarece „există fapte de natură penală”. Controlul a început in iunie.

Taguri:
cîţu,
cnas,
deficit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici