Situaţia actualizată a românilor repatriaţi. O noua linie telefonică pentru ca românii din străinătate să fie preluaţi

  • MAE anunţă o nouă linie telefonică suplimentară pentru românii care vor să se întoarcă în România
  • Românii care vin din zonele roşii (Italia, China - regiunea Hubei, Coreea de Sud - Cheongdo, Iran) intră în carantină, iar cei care vin din zonele galbene intră în autoizolare 14 zile
1962 afișări
Imaginea articolului Situaţia actualizată a românilor repatriaţi. O noua linie telefonică pentru ca românii din străinătate să fie preluaţi

Situaţia actualizată a românilor repatriaţi. O noua linie telefonică pentru ca românii din străinătate să fie preluaţi

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a alocat, de marţi, o linie telefonică suplimentară care poate fi apelată de cetăţenii români care se confruntă cu situaţii dificile, în vederea identificării unor soluţii pentru revenirea în ţară. Numărul de telefon este 00 40 21 431 20 59. 

MAE le cere românilor din străinătate să sune la numărul de telefon 00 40 21 431 20 59 pentru notificarea prezenţei în statele în care se află la acest moment şi comunicarea datelor de contact. Autorităţile spun că în acest fel au o evaluare mai bună a situaţiilor problematice şi identifică soluţii punctuale, împreună cu alte state

Această linie telefonică vine în completarea numerelor disponibile pentru fiecare misiune diplomatică sau oficiu consular şi care sunt disponibile pe pagina de internet a MAE - www.mae.ro/romanian-missions.

 

Situaţia românior care au revenit în ţară:

- 14 studenţi români care se aflau în Cehia în cadrul unui program de schimb de experienţă au revenit la Bucureşti la data de 13 martie.

- 17 cetăţeni români aflaţi în Italia în momentul adoptării de către Guvernul Italian a măsurii carantinei asupra întregului teritoriu al Italiei şi suspendarea zborurilor de către autorităţile române înspre şi dinspre Italia au revenit în ţară pe 13 şi 14 martie.

- 22 de cetăţeni români aflaţi în Maroc au revenit în ţară în perioada 13-16 martie.

- 16 cetăţeni români aflaţi pe vasul de croazieră Costa Magica şi care au revenit în ţară în data de 15 martie.

- în aceeaşi zi, alţi 2 cetăţeni români care se aflau în Mongolia au revenit în ţară.

- 50 de cetăţeni români care se aflau pe vasul de croazieră Costa Fortuna acostat în Singapore au revenit în ţară la 11, respectiv 16 martie.

- 16 cetăţeni români care se aflau pe vasul de croazieră Grand Princess în SUA au revenit în ţară pe 12, respectiv 16 martie”, adaugă sursa menţionată.

 

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind evitarea călătoriilor care nu sunt esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

De asemenea, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, la nivelul instituţiei funcţionează o celulă de criză care lucrează permanent şi coordonează eforturile misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României pentru identificarea de soluţii optime pentru diferitele categorii de cetăţeni români care se află încă în străinătate, fără o posibilitate reală de a-şi continua şederea în acele state.

Tot din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, urmare coordonării cu ministrul afacerilor externe ceh Tomas Petricek, cu care a avut o discuţie telefonică, Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles a făcut demersuri în cursul zilei de ieri pentru un demers coordonat la nivel UE în vederea repatrierii turiştilor cetăţeni europeni aflaţi în state din afara Europei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
coronavirus,
telefon
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici