Ştefan-Radu Oprea : Organizaţiile care reprezintă industria susţin ultimele măsuri fiscale adoptate de Guvern

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan-Radu Oprea că a declarat că organizaţiile din industria metalurgică susţin modificările în domeniul fiscala ale Guvernului, precizând că în discuţiile cu mediul de afaceri încearcă să explice întotdeauna măsurile pe care le are în vedere Executivului.

262 afișări
Imaginea articolului Ştefan-Radu Oprea : Organizaţiile care reprezintă industria susţin ultimele măsuri fiscale adoptate de Guvern

Ştefan-Radu Oprea : Organizaţiile care reprezintă industria susţin ultimele măsuri fiscale adoptate de Guvern

"Săptămâna viitoare voi avea dscuţii pe ultimele ordonanţe de urgenţă adoptate de către Guvernul României şi ştiţi la ce mă refer, cu acele organizaţii care reprezintă industria, care reprezintă industria metalurgică, care reprezintă industria mare consumatoare de energie şi pot să vă spun că mesajul pe care l-am primit este că susţin ultimele măsuri adoptate de Guvernul României, dar urmare a dezbaterii, voi veni cu amănunte", a declarat a declarat Ştefan Radu Oprea la un eveniment, joi, numit „În dialog cu cetăţenii despre relaţiile comerciale ale UE” la care a participat şi comisarul UE pentru comerţ Cecilia Malmström.

Acesta a adăugat că explică mereu măsurile pe care le are în vedere Guvernul şi să roagă antreprenorii români să participe la dezbateri atunci când sunt avute în vedere modificări legislative.

"În calitate de ministru al Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului am discuţii intense cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii lor că sunt ei reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii sau ai investitorilor străini în România, am discuţii intense cu Camerele de Comerţ şi Industrie, bilaterale mai ales şi explic întotdeauna măsurile legislative pe care intenţionăm să le luăm şi pe care le luăm. De asemenea, îi rog de fiecare dată, mai ales pe antreprenorii români să participe la dezbateri atunci când au ele loc pentru că de foarte multe ori când avem în dezbatere publică, avem în transparenţă, la nivel decizional o propunere legislativă, dezbaterea lipseşte sau nu sunt atât de prezenţi", a completat Oprea.

Ministrul a subliniat rolul dezbaterilor şi prezenţa la acestea, motivând că opinia trebuie exprimată la "momentul oportun".

"Trebuie să învăţăm, trebuie să ne educăm ca aceste dezbateri să aibă loc în acest cadru instituţional, atunci când o dezbatere este organizată. Apoi, de foarte multe ori lucrurile sunt mai greu de explicat dacă nu ne-am exprimat opinia la momentul oportun şi lucrul acesta este valabil din punctul meu de vedere inclusiv atunci când vorbim de directive şi regulamente europene. Trebuie să ştim şi să învăţăm în România să fim prezenţi la dezbateri atunci când ele se întâmplă. Trei ani mai târziu, doi ani mai târziu, când deja regulamentul trebuie să fie imediat aplicat sau directiva trebuie să fie transpusă, s-ar putea să fie un pic ca târziu. Cred că trebuie să fim prezenţi întotdeauna la momentul în care dezbaterile încep", a conchis social-democratul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici